Viceborgmester fra Kolding vikarierer for DFs gruppeformand i Folketinget

0
3877
Søren Rasmussen vikarierer i disse uger i Folketinget for Peter Kofod.

Byrådsmedlem Søren Rasmussen fra Kolding er indkaldt som suppleant i Folketinget for Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Kofod, der er gået på barselsorlov

Dansk Folkepartis folketingsgruppe kunne forleden byde velkommen til et nyt, midlertidigt medlem. Det er Søren Rasmussen, byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Kolding, der er indkaldt som suppleant for gruppeformand Peter Kofod, der er gået på barselsorlov og bliver far indenfor kort tid.

Søren Rasmussen har været medlem af Kolding Byråd i 25 år og stillede for første gang op til Folketinget ved valget i 2022. Her blev han 1. suppleant for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds, og han får nu et par måneder i Folketinget, hvor han bliver sit partis kommunal- og indenrigsordfører, handicapordfører, skatteordfører samt landbrugs- og fiskeriordfører.

”Det er fantastisk at få lov at prøve at sidde i Folketinget, og det er en mulighed, jeg slet ikke havde regnet med, for Peter er jo en frisk, ung mand. Men nu skal han på barsel, og så opstod denne mulighed, og det er jeg meget taknemmelig for,” siger Søren Rasmussen.

”Jeg glæder mig meget til arbejdet. Jeg vil blandt andet bruge tiden på at tager nogle sager op fra Kolding, som borgere har henvendt sig om, da de hørte jeg skulle i Folketinget,” siger han.

Fortsætter i byrådet

Søren Rasmussen er 50 år og far til fire. Han er formand for Seniorudvalget i Kolding Kommune, hvor han også er medlem af udvalgene for Økonomi og Strategi, Børn og Uddannelse, Social og Arbejdsmarked, Sundhed og Fritid, Kultur og Social Bæredygtighed.

Søren Rasmussen fortsætter sit arbejde i Kolding byråd, mens han sidder i Folketinget.

“Vi skal til at forhandle budget i Kolding. Der er flertal, der vil spare meget på velfærd. Derfor synes jeg, at jeg er nødt til at blive og kæmpe kampen sammen med min DF-kollega Molle Lykke Nielsen. Jeg vil ikke byde en suppleant lige at skulle komme ind og forhandle budget,” siger Søren Rasmussen.

Under Peter Kofods orlovsperiode er gruppenæstformand Mette Thiesen fungerende gruppeformand.