Thulesen Dahl til regeringen: Underskriv ikke migrant-aftale

0
3177
Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF’s formand Kristian Thulesen appellerer til regeringen om ikke at underskrive den såkaldte Marrakech-aftale. Den er i direkte modstrid med danske interesser, skriver DF-formanden i sit ugebrev

Hvis den danske regering står fast og skriver under på den omstridte FN-aftale om migranter, populært kaldet Marrakech-erklæringen, vil det være lodret i strid med det paradigmeskifte i udlændinge-politikken, som regeringen og Dansk Folkeparti netop nu forhandler om.

Det er budskabet fra DFs formand Kristian Thulesen Dahl i hans ugebrev.

Migrationspagten, der formelt har titlen ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”, skal underskrives i Marrakech i Marokko den 10.-11. december. Formålet er at skabe fælles retningslinjer for håndteringen af migranter. Men kritikerne advarer om, at aftalen vil åbne for nye migrant-strømme, og det er også budskabet fra Kristian Thulesen Dahl:

”Helt overordnet er pagten gennemsyret af en forståelse af migration som et gode. Noget vi bør fremme og have mere af. Det er jeg helt og aldeles uenig i. Og den opfattelse er jeg overbevist om, at jeg deler med rigtig mange danskere,” skriver DF-formanden i sit ugebrev – og fortsætter:

”Så pagten vil helt uundgåeligt skabe en forventning blandt håbefulde migranter i Mellemøsten og Afrika om, at det er muligt at komme til Danmark som migrant. Og at man vil blive modtaget med åbne arme, når man kommer hertil. Det kan kun øge tilstrømningen til Vesten og Danmark.”

“Så pagten vil helt uundgåeligt skabe en forventning blandt håbefulde migranter i Mellemøsten og Afrika om, at det er muligt at komme til Danmark som migrant”

Regeringen har afvist kritik

Hidtil har regeringen afvist kritikken af FN-aftalen. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har i samråd i Folketinget slået på fordelen ved den del i aftalen, der handler om fælles målsætninger for behandling af illegale migranter, om en styrkelse af indsatsen mod menneskesmugling og styrket grænsekontrol.

Men den 34 sider lange aftale indeholder mange andre elementer, ikke mindst eksempelvis erklæringer om, at migranter skal have flere rettigheder og bedre forhold, fuld adgang til arbejdsmarkedet i de lande, de ankommer til.

“Det er en lang række elementer, som har potentiale til at undergrave den udlændingepolitik, vi fører herhjemme, hvis vi skal leve op til formuleringerne i pagten,” mener Kristian Thulesen Dahl.

Han hæfter sig også ved den del, der handler om at fremme multikulturelle aktiviteter og undlade offentlig støtte til medier, der ”fremmer intolerance, xenofobi og racisme”.

“Man skal fremme ”gensidig respekt” for migranternes kulturer og traditioner. Gælder det også sharia, fristes man til at spørge? (…) Og – her bliver det virkeligt mærkeligt – med deltagelse i pagten forpligter man sig til at sikre, at der ikke gives offentlig støtte til medier, der fremmer intolerance, xenofobi og racisme. Hvem skal så bestemme, hvilke medier der har ”forkerte” holdninger til indvandringens velsignelser,” spørger Kristian Thulesen Dahl.

“Man skal fremme ”gensidig respekt” for migranternes kulturer og traditioner. Gælder det også sharia, fristes man til at spørge?”

Danmark bør følge USA, Australien, Østrig…

En stribe lande har meddelt, at de ikke vil underskrive aftalen. Det gælder USA, Australien, Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Polen, Kroatien, Bulgarien, Israel og Estland. Senest har Schweiz meddelt, at man vil udskyde sin underskrift. For selv om aftalen ikke er juridisk forpligtende, så vil den lægge et pres på de enkelte lande, lyder vurderingen.

Det er samme budskab Kristian Thulesen Dahl har til regeringen:

”For hvis den danske regering sætter sin underskrift på et dokument, hvor formuleringen ”We commit”, dvs. ”vi forpligter os til”, indgår mere end tyve gange, så vil der naturligvis også være en klar forventning om, at Danmark lever op til det, vi har skrevet under på. Når Danmark skriver under på en aftale, så er det selvfølgelig fordi, vi som udgangspunkt har en ambition om at leve op til det, vi har aftalt. Netop derfor skal man være påpasselig med, hvad man skriver under på,” skriver Kristian Thulsen Dahl.

Læs også: Konservative enige med DF: FN-aftale vil øge migrant-strømmen