Skibby forarget over kæmpe lønhop til Danske Banks bestyrelsesformand

0
2280
Bestyrelsesformand for Danske Bank, Karsten Dybvad, fotograferet på tirsdagens generalforsamling i Bella Center. Han er nu den bedst lønnede bestyrelsesformand for en bank i Norden. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Danske Banks generalforsamling har besluttet, at bestyrelsen skal have markant mere i løn. Formanden Karsten Dybvad stiger 1,2 mio. kr. årligt – en stigning på 44 procent. Mangel på situationsfornemmelse, mener DFs erhvervsordfører

Den økonomiske krise som følge af coronakrisen kan ikke mærkes i Dansk Banks bestyrelseslokaler. I hvert fald ikke, når bestyrelsesmedlemmerne kigger på deres egen bankkonto. Bestyrelsen har nemlig udsigt til at få markant større betaling for deres arbejde fremover. DR.dk skriver, at Danske Bank på sin generalforsamling tirsdag aften sagde god for et forslag om, at bestyrelsen stiger i løn. 90 procent af aktionærerne stemte for forslaget.

Største lønstigning får bestyrelsesformand Karsten Dybvad. Den tidligere departementschef i Statsministeriet, som senest har været direktør i Dansk Industri (DI), stiger således fra 2,6 mio. kr. årligt til 3,8 mio. kr., i følge DRs beregninger. Det er en stigning på 44 procent.

“Det er en ny bestyrelse, der har fået den ekstraopgave, det er at rydde op i de sager, som er fra fortiden. Vi skal have mennesker, der har mod på det og tid til det,” siger Karsten Dybvad til DR.

Med det nye honorar bliver Dybvad  den bedst lønnede formand for en bank i Norden.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby er forarget. På Twitter skriver han:

“Der er åbenbart ingen smalle steder i Bredgade….. utroligt at man ikke har bare snerten af situationsfornemmelse i ledelsen af Danske Bank , hvor formanden nu får lønforhøjelse på 44 procent,” skriver Hans Kristian SKibby.

Læs mere på dr.dk her