Skaarup fortsætter som gruppeformand – Skibby ny i gruppeledelsen

0
1148
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis folketingsgruppe har konstitueret sig efter formandsvalget. Efter en afstemning fortsætter Peter Skaarup som gruppeformand

Dansk Folkepartis gruppeformand i Folketinget hedder også fremover Peter Skaarup. Den mangeårige gruppeformand, der også er DFs retsordfører, blev tirsdag genvalgt som formand for gruppen. Finansordfører René Christensen bliver ny gruppenæstformand, og transport- og erhvervsordfører Hans Kristian Skibby bliver ny gruppesekretær. Desuden bliver sundhedsordfører Liselott Blixt og den ny partiformand Morten Messerschmidt menige medlemmer af gruppeledelsen.

Der skulle en afstemning til, inden brikkerne faldt på plads. Morten Messerschmidt havde indstillet René Christensen som ny gruppeformand, men folketingsgruppen ønskede en afstemning, og med stemmerne 8-7 vandt Peter Skaarup. Ligeledes blev Hans Kristian Skibby valgt i en afstemning mod skatteordfører Dennis Flydtkjær, som var indstillet af Morten Messerschmidt.

Efter gruppemødet erklærede Morten Messerschmidt, at han ”på alle måder” kan samarbejde med den nye gruppeledelse, selv om han havde lagt op til en anden løsning.

”Jeg kom med en indstilling baseret på de samtaler, jeg har haft med gruppen bilateralt. Så var der nogen andre ønsker, og det er ikke noget, der kommer vildt meget bag på mig. Den gruppebestyrelse, der er sammensat, afspejler den måde, gruppen valgte at placere sig på i processen op til formandsvalget, og derfor er det på alle måder noget, jeg kan samarbejde med,” sagde Morten Messerschmidt til TV2 News.

Hans Kristian Skibby er valgt til ny gruppesekretær i Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Skaarup: Vi får et godt samarbejde

Den genvalgte gruppeformand Peter Skaarup er overbevist om, at der nu er grundlag for et godt samarbejde i folketingsgruppen.

”Jeg har et utroligt godt samarbejde med René Christensen, Morten Messerschmidt og de andre i gruppebestyrelsen, og det er mere eller mindre den gruppeledelse, der har siddet i nogle år, som nu kommer til at arbejde videre,” sagde Peter Skaarup til TV2 News.

Han bebudede, at DF i den kommende tid vil markere sig med en række politiske udspil:

”Vi vil opruste og komme med en række politiske budskaber, som danskerne kan forstå. Jeg er sikker på, vi får et fortsat godt samarbejde i DF, så vi sikrer, at danskerne kommer til at høre om vores politiske budskaber i stedet for alt muligt andet,” sagde Peter Skaarup.