Samlet blå blok vil have flere penge til Forsvaret nu

0
1311
Skal det danske forsvarsforbehold afskaffes? Nej, mener et stigende antal danskre, i følge Voxmeter. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti er gået sammen med de øvrige borgerlige partier i et fælles krav om flere penge til Forsvaret. Regeringen opfordres til omgående sætte gang i forhandlingerne om et øget forsvarsbudget

Ruslands blodige angreb på Ukraine får nu en samlet blå blok at gå til regeringen med et fælles udspil. De seks partier inklusiv Dansk Folkeparti vil have regeringen til omgående at starte forhandlinger om flere penge til det danske forsvar.

”Der er behov for et markant og væsentligt beløb allerede i år som en særbevilling til at opruste og fylde lagrene. Vi opfordrer derfor regeringen til øjeblikkeligt at sætte gang i politiske drøftelser på området, så vi kan vedtage et nyt forsvarsforlig, så hurtigt som muligt,” lyder det i et åbent brev, som de seks partier offentliggjorde onsdag.

De seks borgerlige partier mener, at det er nødvendigt at sende et klart signal, både til vore Nato-alllierede og til de russiske aggressorer:

”Vi mener, at vi fra dansk side skal sende et klart signal til vores allierede og vores modstandere om, at vi er klar til at stille op og engagere os i vores egen sikkerhed. Vi skal derfor i højere grad være i stand til at forsvare os selv og vores alliancepartnere i NATO. Det indebærer en oprustning af det danske forsvar,” skriver de.

”Vi mener, at vi fra dansk side skal sende et klart signal til vores allierede og vores modstandere”

Det fælles brev fra de seks borgerlige partier, hvor de opfordrer regeringen til at sætte gang i forhandlingerne om en udvidelse af forsvarets budget nu.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt følger op torsdag morgen. I en video på Facebook er han på vej mod forsvarsministeriet for at aflevere det borgerlige krav, fortæller han:

”På vej til Forsvarsministeriet for at kræve flere penge til vores forsvar. Nu! Det er en samlet blå blok, der i dag møder med dette krav til regeringen. Det danske forsvar handler både om, at vi bistår Ukraine imod Putins brutale overgreb. Men det handler også om dansk selvstændighed! Et svagt forsvar betyder, er også Danmark kan blive provokeret og komme under pres af fremmede magter. Derfor må der aldrig kunne sås tvivl om, at vi vil Nato 100 %. Og at vi lever op til vore løfter. Det skal garanteres nu. Og derfor må og skal regeringen ud af starthullerne!,” skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

Morten Messerschmidt på Facebbok torsdag morgen. Han er på vej til Forsvarsministeriet for at kræve øgede bevillinger til Forsvaret, fortæller han.

De borgerliges udspil har fået forsvarsminister Morten Bødskov (S) til at sende følgende skriftlige svar til Ritzau:

”Jeg er ikke i tvivl om, at der i det kommende forsvarsforlig vil blive brugt flere penge på Forsvaret. Dialogen er i gang. Men hvordan et forsvarsforlig kommer til at se ud, afgøres af forhandlingerne,” skriver han.