Sådan vælges DFs nye formand

0
2528
Det ekstraordinære årsmøde i Herning starter søndag kl. 13.00. Her ses Hernings Kongrescenter før den officielle åbning af det seneste årsmøde i september 2021. Foto: Carten Lundager

957 delegerede skal på søndag vælge Dansk Folkepartis nye formand. Vinderen offentliggøres kl. 15.15 eller 15.45

Mellem kl. 15 og 16 på søndag den 23. januar står det klart, om det bliver Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen, der bliver Dansk Folkepartis nye formand.

Valget finder sted på et ekstraordinært årsmøde i Herning Kongrescenter, og som programmet er skruet sammen, bliver det enten kl. ca. 15.15 eller kl. ca. 15.45 at den nye formand kan præsenteres.

Når der er to mulige tidspunkter skyldes det, at formanden skal vælges med absolut flertal. Derfor kan der blive tale om både en første og en anden afstemningsrunde. Anden runde bliver aktuel, hvis ingen kandidat får mere end halvdelen af stemmerne i første runde. Sker det, skal der stemmes mellem de to, der fik flest stemmer i første runde.

Årsmødet starter kl. 13.00. Efter et musikalsk indslag byder den afgående formand Kristian Thulesen Dahl velkommen på livestream-forbindelse. At Thulesen Dahl ikke er til stede, skyldes at han blev testet positiv for corona mandag.

Kl. 13.40 vælges referenter, stemmetællere og dirigenter, og ca. kl. 13.45 får de tre kandidater 12-15 minutter hver til at præsentere sig. Klokken 14.30 starter første afstemningsrunde.

Der er tilmeldt 957 delegerede. Partisekretær Steen Thomsen siger dog til Ritzau, at der forventes lidt færre fremmødte på grund af bl.a. corona.