René Christensen: ”Jeg bliver og kæmper for partiet”

0
4235
René Christensen er DFs politiske næstformand. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis næstformand René Christensen fastslår, at han ikke er tvivl om, at Dansk Folkeparti vil overleve den aktuelle krise. Hvis man har været med, da det gik godt, så bliver man også, når det er svært, siger han til Ritzau

“Jeg har det sådan, at hvis man var med, da det gik godt, så er man det også, når det er svært”.

Sådan siger Dansk Folkepartis næstformand René Christensen til Ritzau, efter at fire folketingsmedlemmer i weekenden meldte sig ud af DF.

René Christensen slår fast, at han ikke følger efter de fire, som bl.a. tæller gruppeformand Peter Skaarup.

“Jeg vil gerne blive ved med at kæmpe for partiet. Jeg skylder min politiske karriere mig selv, men i aller højeste grad også Dansk Folkeparti,” siger DF-næstformanden.

“Jeg vil gerne blive ved med at kæmpe for partiet”

René Christensen, DFs næstformand,  til Ritzau

René Christensen har været medlem af Folketinget i 14 år og er partiets finans- miljø- og energi-ordfører. Han er overbevist om, at DF vil overleve den nuværende krise, selv om han forventer tilbagegang for DF ved næste valg.

“Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at overleve. Vi havde også en periode i 90’erne, hvor det var op ad bakke, men der klarede vi den,” siger René Christensen.

Når græsset er grønnere hos naboen

Om de aktuelle udmeldelser, der også tæller flere byrådsmedlemmer og lokalbestyrelser, siger René Christensen:

”Jeg tror, det handler om, at når noget går ned ad bakke, så kigger mange, om græsset er grønnere nogle andre steder. Det tror jeg, har fyldt meget hos mange af dem, som har meldt sig ud. Men jeg har det sådan, at hvis man var med, da det gik godt, så er man det også, når det er svært”.

At DF fortsat er sprællevende politisk, leverede René Christensen i øvrigt et bevis for i weekenden. Natten til fredag var næstformanden med til at indgå en større politisk aftale om grøn energi. Sammen med regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne, indgik Dansk Folkeparti en aftale som betyder, at produktionen af sol- og vindenergi på land skal firedobles samt at der skal være mulighed for en femdobling af havvindmøllestrøm.