Politikere udtrykker forfærdelse og roser politiet efter masseskyderi

0
4849
Redningspersonale ankommer til indkøbscenteret Fields søndag aften. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Politikere fra alle sider udtrykker deres medfølelse med ofre og pårørende og roser politiets indsats efter skyderiet i indkøbscenter Fields, hvor tre er blevet dræbt

Chok. Forfærdelse. Tanker til ofre og deres familier.

Søndagens skyderi i indkøbscenteret Fields på Amager, der kostede tre mennesker livet, har fået politikere fra alle partier til at udtrykke deres medfølelse med ofre og familier. Samtidig er der ros til politiet for en hurtig og effektiv indsats. En 22-årig dansk mand er anholdt og sigtet for skyderiet, og han blev anholdt 13 minutter efter, at politiet søndag kl. 17.36 modtog anmeldelsen om skyderiet.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt skrev søndag aften på Twitter:

“Rystende meldinger fra Fields! Sender tanker til alle berørte og tak til politiet”.

https://twitter.com/MrMesserschmidt/status/1543657440247521280?s=20&t=GmF_kA66vzB9Mm7ew8Up7A

DFs stifter Pia Kjærsgaard skrev:

“Forfærdelige nyheder! Mange tanker til ofrene og deres familier. Og stor tak til og respekt for politi og beredskab, der lige nu arbejder benhårdt for at hjælpe og få styr på de tragiske begivenheder, der sker lige nu! Stor taknemmelighed”.

Fra de øvrige partiledere er der lignende meldinger. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen skriver på Twitter:

“Forfærdeligt angreb i Fields. Mine tanker går til de sårede og de dræbte og deres pårørende. Tak til politiet, myndigheder og alle andre, som hjælper ved denne tragiske hændelse”.

Søndag aften udsendte Statsministeriet en pressemeddelelse fra statsminister Mette Frederiksen (S). Her udtrykte hun sin dybeste medfølelse med alle, der er berørt af skyderiet. Statsministeriet skrev blandt andet:

“Vi er alle brutalt blevet revet ud af den lyse sommer, som vi netop havde taget hul på. Det er ubegribeligt. Hjerteskærende. Meningsløst. Vores smukke og normalt så trygge hovedstad blev på et splitsekund forandret. Tak til politiet, beredskabet og ambulancefolkene. Også en varm tak til alle de mennesker, der har stået klar til at hjælpe”.

Statsministeriet udsendte søndag aften en pressemeddelelse om skyderierne.