Pia Kjærsgaard skyder ministers katteudspil ned: “Det forslag vil slet ikke batte noget”

0
3407
Det ansløsås, at der er ca. 840.000-890.000 katte i danske familier. Over 200.000 af disse er ikke mærket og dermed ikke registreret.

DF forsøgte tirsdag at få opbakning til et krav om obligatorisk mærkning og registrering af katte. Fødevareminister Mogens Jensen (S) spillede forinden ud med sit eget forslag. Men det er alt for vattet, mener DFs dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard

Over 200.000 katte i Danmark er ikke mærkede og dermed ikke registreret. Hvis de løber deres vej, vil mange af dem aldrig blive genforenet med deres ejere. Det kan bl.a. mærkes på landets dyreinternater, hvor der indleveres tusindvis af katte uden mærkning.

Det problem, kunne der tirsdag være fundet en løsning på. Her blev et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om obligatorisk mærkning og registrering af katte nemlig førstebehandlet i Folketinget. Men forslaget kunne ikke samle den fornødne opbakning, trods mange venlige ord fra de andre partier.

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard ærgrer sig over, at det kun blev ved de pæne ord. Og hun er ikke tilfreds med, at fødevareminister Mogens Jensen (S) samme dag lancerede sit eget forslag. Et forslag, der går ud på, at katteejere skal miste retten til deres kat, hvis den indleveres på et internat uden at være mærket.

”Det forslag batter ikke noget. Hvis det skal virke, skal det være et lovkrav. Jeg synes, det er besynderligt at komme med sådan et vattet forslag, samme dag som vores beslutningsforslag er i Folketinget. Og foreløbig er det bare en udmelding fra ministeren. Det er ikke noget konkret forslag, så vi har ikke noget konkret at forholde os til,” siger Pia Kjærsgaard.

“Det forslag batter ikke noget. Hvis det skal virke, skal det være et lovkrav”

Pia Kjærsgaard, dyrevelfærdsordfører, Dansk Folkeparti

Flere katte indleveres

At der skal gøres noget, viser tallene fra landets dyreinternater. Alene på Dyrenes Beskyttelses internater blev der i 2019 indleveret 8870 katte – hele 40 pct. flere end i 2018.

”Når de mange umærkede katte kommer til skade, bliver syge eller løber hjemmefra, har de brug for hjælp og det kan vi i den grad mærke på vores internater. I Dyrenes Beskyttelse håndterer vi 2 ud af 3 internatkatte i Danmark. Det betød, at vi hjalp mere end 8.000 katte i 2019 – det var en stigning på hele 40 % fra året før. Internatmedarbejderne forsøger ihærdigt at finde frem til kattenes ejere, men det er ofte meget svært, og derfor er der mange katte, som aldrig genforenes med deres ejere”, siger familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, til foreningens egen hjemmeside.

Pia Kjærsgaard har ikke opgivet at få indført en obligatorisk ordning. Hun vil nu stille en række spørgsmål til fødevareministeren, der har afvist DFs forslag om en obligatorisk mærkningsordning med, at det vil belaste politiet, fordi løse katte så bliver en politisag. Ministeren mener heller ikke, at katte har samme behov for en mærkningsordning, da hunde kan gøre skade på andre. Men det argument afviser Pia Kjærsgaard. Hun forstår ikke, at hjunde og katte ikke kan ligestilles

Det her er synd for kattene og det er synd for internaterne, der lider meget under det. Derfor skal der gøres noget nu,” siger Pia Kjærsgaard.

DFs beslutningsforslag kan læses her