MORGEN: Regeringen kritiseres for “spincirkus” og beskidte tricks | S-topfolk stod bag angrebsplan mod Venstre

0
2625
Forsiden af dagens Politiken.

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Politiken: Spincirkus, giftblanderi og beskidte tricks i regeringen

Hård kritik af statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen på forsiden af Politiken

SPIN 1 | Dagens forside af Politiken er hård læsning for regeringen og dens spindoktorer, som får læst og påskrevet i sagen om den interne e-mail, som ved en fejl blev sendt til Jyllands-Posten i fredags. I mailen, som blev udsendt til socialdemokratiske MFere, pressefolk og spindoktorer i en række ministerier, er der en nøje beskrivelse af, hvordan der skal findes negative historier om Venstre, som kan bruges i pressen og på de sociale medier under forhandlingerne om udligningsreformen. Finansminister Nicolai Wammen rykkede mandag ud med en undskyldning for mailen til Folketingets partier, men det er ikke tilstrækkeligt, skriver Politiken i en leder under overskriften “Beskidte tricks”:

“Statsministeren må sørge for at få ryddet op i den usunde spinkultur, der tilsyneladende er ved at sætte sig i regeringens top,” lyder det i lederen, som er skrevet af chefredaktør Christian Jensen.

“Statsministeren må sørge for at få ryddet op i den usunde spinkultur, der tilsyneladende er ved at sætte sig i regeringens top”

Leder i Politiken

I en kommentar på samme forside skriver avisens politiske analytiker Kristian Madsen, der selv er tidligere DSU-formand, at “S-facaden krakelerer i spincirkus og giftblanderi”. Kristian Madsen mener, at det kan blive “danmarkshistoriens dyreste tastefejl”, at en pressemedarbejder i Socialdemokratiet ved en fejl fik sendt den hemmelige sådan-angriber-vi-venstre-plan til en journalist på Jyllands-Posten.

“Den negative kampagneplan, der går helt op til regeringens absolutte top, er dybt problematisk for en regering, der udadtil har brystet sig af sin samarbejdsvilje, men som kritikerne kalder magtfuldkommen og hårdhændet,” skriver Kristian Madsen.

Hans analyse kan læses her (Kræver abonnement)

Finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: Steen Brogaard

BT: S-topfolk stod bag angrebsplan mod Venstre

Hemmelig plan om at angribe Venstre var udtænkt i Statsministeriet og Finansministeriet, siger kilder til BT

SPIN 2 | Mandag rykkede finansminister Nicolai Wammen (S) ud med en uforbeholden undskyldning til at alle folketingets partier, efter afsløringen af den hemmelige plan om at angribe Venstre, som en socialdemokratisk pressemedarbejder fredag kom til at sende til Jyllands-Posten ved en fejl. “Jeg vil gerne over for jer understrege, at det ikke er en acceptabel tilgang til vores måde at forhandle med hinanden på,” skriver finansministeren beklagende om den afslørede mail, hvor der bl.a. står, at der skulle lækkes negative historier om Venstre under forhandlingerne om udligningsreformen.

Men i følge BT er det folk meget tæt på både finansministeren og statsministeren, der har udtænkt den hemmelige plan. BT har kilder, som siger, “at angrebet har været nøje udtænkt i Statsministeriet og Finansministeriet, hvor Mette Frederiksens stabschef, Martin Rossen, og Nicolai Wammens særlige rådgiver, Mads Brandstrup, har været de to hovedarkitekter”.

Venstres politiske ordfører sagde mandag, at regeringen har ført et “fordækt dobbeltspil”. Om BTs oplysninger siger hun:

“Det er ekstra skærpende, at det tilsyneladende har været planlagt helt inde i regeringsapparatet og ikke kun i Socialdemokratiets pressetjeneste”.

Statsminister Mette Frederiksen skal tirsdag kl. 13 i Folketingets spørgetid, hvor de øvrige partiledere kan stille spørgsmål til hende. Her ventes hun at skulle forklare sig om sagen.

Artiklen i BT kan læses her.

Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF-ordfører: Religiøse symboler hører ikke til Forsvaret

Vil man ind i forsvaret, skal man indordne sig under forsvarets regler, siger Dansk Folkepartis forsvaresordfører Bent Bøgsted

TØRKLÆDE| Efter kun fire dage i Efterretningsregimentet på Varde Kaserne fik en 19-årig muslimsk kvinde besked om enten at tage sit tørklæde af eller rejse hjem. Det skete som følge af forsvarets uniformsregler. Chefen for Forsvarskommandoens kommunikationsafdeling, Susanne Lund, siger i den forbindelse, at muslimer er hjertens velkommen i Forsvaret, men uniformsregler er ufravigelige:

”Der er mange, der tidligere har henvendt sig forud for Forsvarets Dag, og spurgt, om det er okay, at de møder i hijab. Så har vi simpelthen en mail, vi sender ud, hvor vi forklarer, hvorfor det er, at den påklædningsgenstand må du ikke have på, når du møder op derinde”. Af mailen fremgår det bl.a., at et tørklæde er en civil beklædningsgenstand og uniformen ikke dækker tørklædet, er det ikke muligt efter reglerne at bære tørklæde sammen med uniform.

Tørklæder, og andre religiøse symboler, hører ikke til i forsvaret, mener forsvarsordfører i Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted:

”Den er ikke længere end, hvis man vil ind i forsvaret, skal man indordne sig under de regler, som man har i forsvaret. Det vil sige, at man går i den uniform og efterlever det uniformsreglement, man nu engang har. Man skal ikke kunne se, at folk i forsvaret kommer med en religion. Og det er det, man gør, hvis man har tørklæde på. I forsvaret skal alle være ens,” siger han.

“Den er ikke længere end, hvis man vil ind i forsvaret, skal man indordne sig under de regler, som man har i forsvaret”

Bent Bøgsted, forsvarsordfører, Dansk Folkeparti
Klimaminister Dan Jørgensen. Foto: Ulrik Jantzen

Støtteparti presser klimaminister: Du har 14 dage til at komme med en plan

Hvis ikke klimaministeren leverer en køreplan for klimaforhandlingerne indenfor to uger, vil Enhedslisten kræve en anden forhandler

KLIMALOV | Enhedslisten er ved at miste tålmodigheden med klimaminister Dan Jørgensen (S). Partiets klimaordfører Mai Villadsen siger til Ekstra Bladet, at Dan Jørgensen har 14 dage til at fremlægge en tidsplan for forhandlingerne om klimaloven. Sker det ikke, så vil partiet kræve, at statsminister Mette Frederiksen enten selv overtager forhandlingerne eller finder en ny forhandler.

“Der er stadig ingen plan for de forhandlinger, vi står over for. Så vi siger klart til Dan Jørgensen: Hvis du ikke inden for de næste to uger fremlægger en eller anden plan, der gør os rolige og trygge ved, at det her lykkes, så må vi tage en snak med Mette Frederiksen,” siger Mai Villadsen til Ekstra Bladet.

Dan Jørgensen har udtalt, at han afventer nogle klima-anbefalinger fra erhvervslivet, som foreligger 19. marts. Før kan han ikke tage affære. Men det argument køber Enhedslisten ikke.

“Vi kan sagtens gå i gang med at forhandle og drøfte politiske holdninger, inden vi hører, hvad erhvervslivet har at sige. Jeg forstår ikke, hvorfor man skubber dem foran sig på den måde,” siger Mai Villadsen.

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup skriver på Twitter om S-regeringens start på ugen…


Pia Kjærsgaard svarer den konservative Særen pape Poulsen om partiets nye udspil om statsborgerskab:


DFs ældreordfører Karina Adsbøl om ny

POLITISK KALENDER – tirsdag den 25. februar 2020

Kl. 13.00: Møde i folketingssalen – bl.a. disse sager:

1) Spørgetime med statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fotograferet til siddste ugess EU-topmøde i Bruxelles. I dag er der spørgetime med statsministeren i Folketing. Foto: LUDOVIC MARIN/Ritzau Scanpix