MORGEN: Pia Kjærsgaard roser svensk tørklædeforbud | Tænkepause fik 122 par til at opgive skilsmisse

0
2048
Arkivfoto

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Pia Kjærsgaard roser tørklædeforbud i svensk kommune

DF inspireret af svenske kommuner, som har indført tørklædeforbud i skolerne

HIJAB | Det er ikke ofte at Dansk Folkeparti lader sig inspirere af svensk udlændingepolitik, men nu har et par mindre svenske kommuner indført et tørklædeforbud i skolerne og det vækker begejstring hos DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard. Hun siger til Berlingske, at DF ønsker et lignende forbud på nationalt plan i Danmark.

“Tildækning af små piger hører slet ikke hjemme i skoler og daginstitutioner. Generelt vil vi gerne have et forbud mod tørklædet i offentlige institutioner. Men det gør decideret ondt i mit hjerte, når jeg ser en far komme gående med en lille pige på otte-ti år iført tørklæde. Det har hun ikke valgt, og det er grotesk, at hun skal dækkes til,” siger Pia Kjærsgaard til avisen.

Venstres Mads Fuglede siger, at “vi vil med interesse kigge nøje på de svenske erfaringer”, mens de konservatives Marcus Knuth er modstander af et forbud, selv om han ikke bryder sig om tørklædet. “Et forbud er sidste udvej,” siger han til Berlingske.

De to kvinder sluttede sig til IS i 2016. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

Far bringer IS-døtre fra Brøndby ud af Syrien

En far fra Brøndby har smuglet sin døtre ud af Syrien, hvor de tilsluttede sig Islamisk Stat i 2016

ISLAMISK STAT | To døtre på hhv. 24 og 19 år, som i 2016 rejste fra Brøndby til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat, er blevet smuglet fra Syrien til Tyrkiet af deres far. De to kvinder, Layla og Hazal, som er født og opvokset i Brøndby men har tyrkisk statsborgerskab, var i følge beskrivelsen velintegrerede og læste hhv. til lærer og HF, da de pludselig forlod Danmark i 2016 og rejste til Syrien. Forinden var der gået en periode, hvor de var blevet stadig mere radikaliserede. Storesøsteren brugte således sin facebookprofil til at propagandere for Islamisk Stat. I følge deres far var det en palæstinensisk kvinde, der radikaliserede dem.

Kvinderne har ikke dansk statsborgerskab, og en journalist fra det tyrkisk-kurdiske medie Jiyan.dk, der har fulgt sagen, siger til Politiken, at faderen næppe regner med at få døtrene til Danmark.

“Jeg har været i tæt kontakt med familien i de forrige måneder, og mit klare indtryk er, at familien ikke fokuserer på at få døtrene til Danmark, da de også anser det for usandsynligt,” siger han.

Refkektionsperionden har fået 122 par til annullere en skilsmisse.

Reflektionsperiode fik 122 par til at droppe skilsmisse

En reflektionsperiode på tre måneder ved skilsmisse, som DF tog initiativ til, har fået 122 til at droppe skilsmissen

SKILSMISSE | Det går ofte hårdt ud over børnene, når mor og far beslutter at gå hver til sit og med indførelsen af muligheden for at lade sig skille ved brug af Nem-ID var det også blevet for nemt, mente Dansk Folkepart,i som derfor fik gennemtrumfet en reflektionsperiode på tre måneder før en skilsmisse kan effektueres. Tallene fra det første halvår viser, at 122 par som skulle igennem en reflektionsperiode valgte at blive sammen alligevel. Det skriver Berlingske i dag. Karina Adsbøl, Dansk Folkepartis socialordfører, er overvejende godt tilfreds med resultatet.

“Der er jo så rigtigt mange børn, som ikke er blevet skilsmissebørn på grund af, at der har været en refleksionsperiode,” siger Karina Adsbøl til Berlingske.

Berlingske: Når 92 procent ikke vælger at droppe skilsmissen og stadig gerne vil skilles efter de tre måneders betænkningstid, er det så ikke at udsætte en meget stor majoritet for mangel på afklaring i alt for lang tid?

“Det kommer jo helt an på, hvordan man vender og drejer det. Man kunne lige så godt vende det om på den anden måde og sige ‘hold da op, hvor er det positivt, at der er så mange, der har valgt ikke at blive skilt, fordi man havde refleksionsperioden’. For man bliver jo skilt, hvis man stadig vil det efter tre måneder. Det er godt, at man lige tænker sig om en ekstra gang,” siger Karina Adsbøl.

Bent Bøgsted, beskæftigelses- og forsvarsordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

DF-ordfører ønskede mere grundig undersøgelse af svindel i Forsvaret

Men Bent Bøgsted (DF) glæder sig over, at departementet nu også bliver inddraget i undersøgelse

SVINDELSAG | Dansk Folkepartis forsvarsordfører Bent Bøgsted havde gerne set en mere tilbundsgående undersøgelse af svindlen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det er konklusionen efter et møde i går. Regeringen har besluttet at iværksætte en uvildig advokatundersøgelse, men Dansk Folkeparti havde gerne set en egentlig kommissionsundersøgelse, så hver en sten kunne blive vendt. Til gengæld er Bent Bøgsted glad for at hans og andres pres over for ministeren betyder, at departementets rolle nu også inddrages i undersøgelsen.

“Vi var nogle stykker, som mente, at departementet også skulle med. Det var ikke meningen fra begyndelsen. Men ministeren lyttede til os, så nu bliver både ejendomsstyrelsens og departementets rolle undersøgt,” siger Bent Bøgsted til Jyllands Posten i dag.

En bi i aktion. Arkivfoto

Veganernes yndlingsmælk skyld i massedød blandt bier

Produktionen af mandler i USA slår millioner af bier ihjel

NATUR | Kristeligt Dagblad har skidt nyt til de veganere, som tror de gavner naturen ved at foretrække mandelmælk til kaffen fremfor komælk. Mandelproduktionen i Californien viser sig nemlig at slå millioner af bier ihjel. Forklaring: Når mandeltræerne skal bestøves i februar, pakker amerikanske biavlere deres bier sammen og rejser til Californien, hvor de hyres af mandelproducenterne til at stå for bestøvningen. Men rejsen er ikke god for bierne. Forskere anslår, at der døde 40-50 millioner amerikanske bier i sidste vinter – en stor del af dem på grund af rejsen til Californien, der stresser bierne og svækker deres immunforsvar.

Nyheden blev præsenteret sådan her i The Guardian: “Som at sende bier i krig: Den dødelige konsekvens af din hang til mandelmælk”. Det fik bl.a. en twitterbruger til at skrive: “Hej veganere, hold op med at slå alle de bier ihjel”.

Kristeligt Daglbad gør dog opmærksom på, at en forsker fastslår, at det stadig er sprøjtemidler, der er den primære årsag til biers død.

Caroline Wozniacki hyldes af publikum og løfter Dannebrog efter sit nederlag i nat i Australian OPen. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji

Caroline Wozniacki har spillet karrierens sidste kamp

Caroline Wozniacki slutter karrieren efter nederlag i nat ved Australian Open

SPORTSSTJERNE | Så har Danmarks bedste tennisspiller nogensinde, 29-årige Caroline Wozniacki, spillet sin sidste professionelle tenniskamp. Natten til fredag tabte Wozniaki ved Australian Open med 5-7, 6-3, 5-7 til tunesiske Ons Jabeur. Dermed slutter Caroline Wozniacki en imponerende karriere, hvor hun bl.a. har tilbragt 71 uger som nummer ét på verdensranglisten og vundet 30 WTA-titler og én Grand Slam-titel.

TWITTER & FACEBOOK

Søren Espersen skriver på Twitter om at regeringen ikke har sat penge af til sit forslag om flere anbringelser af børnene. Pengene må kommunerne selv finde:

Pia Kjærsgaard kommenterer på Facebook nyheden om, at en far fra Brøndby har været i Syrien for hente sine døtre, der rejste fra Danmark for at tilslutte sig Islamisk Stat:

Kristian Thulesen Dahl bebuder på Twitter, at DF i Folketinget vil rejse sagen fra Hjørring, hvor Ankestyrelsen har afgjort, at det ikke var lovligt, da kommunen besluttede at erstatte det faste personale på plejehjemmet Havbakken i Tornby med hjemmehjælp:

POLITISK KALENDER – fredag den 24. januar 2020

Foto: Christoffer Regild

Kl. 10.00: Møde i Folketingssalen – på dagsorden er bl.a.:

Forespørgsel til sundheds- og ældreministeren: Vil ministeren med afsæt i Medicinrådets evaluering og høringen i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg sikre, at vurderingen af ny medicin til sjældne sygdomme, hvor der ikke i forvejen er medicinsk behandling, trækkes ud af Medicinrådet, da man her ikke synes at have et tilstrækkeligt grundlag for at sikre en ordentlig bedømmelse af sådan medicin? Af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF).