Minkskandalen rammer: S får dårligste måling siden 2019

0
1263
Socialdemokratiet ser ud til at køre i en forkert retning i forhold til vælgerne i øjeblikket. Partiet ligger i den nyeste Voxmetermåling 0,1 procentpoint under valgresultatet fra 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vælgerne straffer nu Mette Frederiksen og regeringen for den mistænkelig håndtering af minkskandalen og de slettede sms’er: Voxmeter-måling giver Socialdemokratiet 25,8 %, hvilket er dårligere end valget i 2019. DF står til 5,8 %

Minkskandalen, mistænkelig sletning af sms’er og beskyldninger om magtfuldkommenhed. Problemerne vælter ind over statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen, og nu siger vælgerne fra i stor stil.

På en måned har Socialdemokratiet mistet 1,3 procentpoint i Voxmeters ugentlige måling, og Mette Frederiksen & Co. er nu under valgresultatet i 2019. Dengang fik Socialdemokratiet 25,9 % af stemmerne, hvilket gav 48 pladser i Folketinget. Nu står partiet til 25,8 % og 47 mandater.

Det hører med, at Voxmeter angiver en statistisk usikkerhed på 2,4 %, så den aktuelle opbakning kan være større. Men der er stadig meget langt til sidste sommers målinger, hvor statsministeren i rollen som ‘Dronningen af Coronahåndtering’ var oppe og kysse 35 procent i flere målinger.

Blokke står lige

Socialdemokratiets nedtur betyder, at der nu er dødt løb mellem rød og blå blok. Rød blok står til 49,7 %. Blå blok står til 49,0 %.

Konservative Folkeparti og Venstre går begge frem, sammenlignet med Voxmetermålingen for en måned siden. Venstre er på 17,5 % mod 14,3 %, Konservative er gået fra 13,9 til 14,7 %. Hertil skal indregnes den statistiske usikkerhed.

Dansk Folkeparti er faldet lidt. I sidste uge stod DF til 6,4 %. Nu er partiet på 5,8 %. Nye Borgerlige er omvendt steget fra 5,7 % til 6,3 %.

Nedtur for Løkke-projekt

Interessant i ugens måling er gruppen “Øvrige”. Den dækker blandt andet tidl. statsminister Lars Løkke Rasmussens projekt “Moderaterne” og var for en måned siden oppe på 3,6 %, kort efter at Løkke havde annonceret, at hans parti har indsamlet vælgererklæringer nok til at blive opstillingsberettiget. Nu er “Øvrige” nede på 1,3 %.

Sikandar Siddique og Uffe Elbæks nye yderligtgående klima-antiracisme-parti Frie Grønne ligner heller ikke en vinder. For en måned siden stod Frie Grønne til 0,2 %. Nu måler Voxmeter opbakningen til 0,0 %.

Voxmeters måling kan ses her