Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen har fået henvendelser fra flere fiskere, som er utilfredse med DMIs nye hjemmeside, hvor der ikke længere er en landsdækkende femdøgnsprognose. ditOverblik.dk søger svar hos DMI

Danmarks Meteorologiske Institut har lavet sin hjemmeside dmi.dk helt om. Ud er røget femdøgnsprognosen, og ind er kommet en stribe nye tiltag, som skal gøre den populære vejr-hjemmeside nemmere at bruge.

Men det er ikke alle, der er begejstrede for ændringerne. Faktisk er mange fiskere utilfredse, og den utilfredshed får nu Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen til stille spørgsmål til klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

”Jeg synes ændringerne mest er lavet til cyklister og hundeluftere. Jeg har fået flere henvendelser fra fiskere, som er utilfredse. De har f.eks. brugt femdøgnsprognosen, når de skal planlægge at sætte garn, og nu kan de ikke kan finde den længere. Jeg forstår ikke, at man skal lave noget om, som brugerne var glade for,” siger Ib Poulsen.

Han har spurgt om ministeren er enig med DMI i, at Danmark er for stort et land til en femdøgsprognose, og han vil høre om ministerens holdning til nyskabelsen:

”Hvad er ministerens holdning til, at DMI’s nye hjemmeside er skræddersyet, efter hvilke vejrinformationer der har fået flest søgninger, og at DMI dermed har for meget fokus på vejrinformation om cykelturen hjem eller til vurdering af, om man kan grille i haven om aftenen, på bekostning af f.eks. femdøgnsprognosen, der ikke er en lige så populær hjemmeside, men til gengæld efterspurgt af fagspecifikke brancher som landbruget og det blå erhverv?,” skriver Ib Poulsen til klima- og energiministeren.

Den nye femdøgnsudsigt tager udgangspunkt i det sted, hvor du befinder dig.

DMI: Femdøgneren var for unøjagtig

Hos DMI forklarer pressechef Anja Fonseca, at den landsdækkende femdøgsprognose er droppet, fordi den gav et unøjagtigt billede af vejret.

”For selv om vores land er lille, så veksler vejret meget. Derfor har vi nu lavet en anden måde at vise femdøgnsudsigten på,” fortæller Anja Fonseca.

Nu får man i stedet en femdøgnsudsigt for det sted, hvor man befinder sig – eller i en given by, som man kan vælge på et kort. Desuden kan man læse en samlet syvdøgnsudsigt for hele landet, dvs. i ren tekst og uden det grafiske kort med symboler, som gjorde ’femdøgneren’ populær.

”Vi lytter til al den kritik, vi får, og laver løbende ændringer af siden. Desuden gør vi meget af at forklare om ændringerne (se bl.a. denne pressemeddelelse, red.). For det er klart, at når vi laver så meget om, skal vi hjælpe folk med at finde det, de søger,” siger Anja Fonseca.