Michael Böss i ”Blåt kvarter”: Liberalismen har været i krise de sidste 20 år

0
1841
"Det liberale Danmark skal finde ud af, hvordan man balancerer hensynet til det enkelte menneske med fællesskabet," siger Michael Böss.

Liberalismen har mistet sansen for, at det enkelte menneske lever i et fællesskab, siger historikeren og forfatteren Michael Böss i en ny udgave af DFs Youtube-magasin “Blåt Kvarter”

”Liberalismen er kommet i en idemæssig krise i de sidste 20 år, og har ikke fundet sig selv”.

Sådan siger forfatteren og historikeren Michael Böss i den nyeste udgave af  ”Blåt kvarter”, Dansk Folkepartis Youtube-program, der sætter fokus på den borgerlige idedebat.

Michael Böss’ ny bog “Liberalismens vildfarelser”.

Michael Böss, der er lektor emeritus fra Århus Universitet, udgav tidligere på året bogen ”Liberalismens vildfarelser”. Her fortæller han liberalismens historie og konstaterer kritisk, at liberalismen har mistet sansen for, at det enkelte menneske lever i et fællesskab.

Som han siger i Blåt kvarter, hvor han bliver interviewet af Dansk Folkepartis pressechef Jesper Beinov:

”På en eller anden måde skal det liberale Danmark finde ud af, hvordan man balancerer hensynet til det enkelte menneske, det enkelte menneskes rettigheder med fællesskabet – i forestillingen om, hvad der er det fælles bedste”.

Krisen viser sig helt ind i de enkelte partier, der kalder sig liberale:

”Partiet Venstre, som jo er et liberalt parti, er splittet imellem forskellige fraktioner, som repræsenterer forskellige elementer i liberalismen,” siger Michael Böss.

Interviewet med Michael Böss kan ses her: