Mette Thiesen melder sig ind i Dansk Folkeparti

0
3452
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt kunne mandag byde Mette Thiesen velkommen som medlem af Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Foto: Jennifer Krames

Efter tre måneder som løsgænger er Mette Thiesen nu medlem af DFs folketingsgruppe. “Jeg var faktisk aldrig i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti,” siger hun til Jyllands-Posten

For to uger siden skiftede det nyvalgte folketingsmedlem Mikkel Bjørn fra Nye Borgerlige til Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Nu bliver endnu en tidligere Nye Borgerlige-profil i Folketinget medlem af Dansk Folkeparti.

Mette Thiesen, der få dage efter valget 1. november meldte sig ud af Nye Borgerlige for at blive løsgænger efter en konflikt i partiet, har mandag meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Det sker, efter at hun i nogle uger har haft et arbejdsfællesskab med Dansk Folkeparti og har repræsenteret DF til møder på Christiansborg.

“Beslutningen har været undervejs noget tid, og jeg føler mig rigtig godt tilpas og tryg i, at den nu er taget,” skriver Mette Thiesen på Facebook.

“Dansk Folkeparti har været i en rivende udvikling siden Morten Messerschmidt tog over – og jeg er helt sikker på, at med ham ved roret, vil Dansk Folkeparti igen vokse sig til et stort parti. Dansk Folkeparti er et parti med kærlighed til fædrelandet, et nationalkonservativt parti med familierne og værdierne i fokus. Et parti, der er blå bloks bløde hjerte og som kæmper for de, der er de mest udsatte i vores samfund. Derfor var beslutningen heller ikke svær,” skriver hun.

I et interview med Jyllands-Posten siger Mette Thiesen, at hun “faktisk aldrig har været i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti”.

“Der er ikke en eneste af mine mærkesager, som ikke passer en til en med Dansk Folkeparti,” siger hun til avisen.

På Facebook uddyber hun:

“Den økonomiske politik har selvfølgelig også spillet en rolle i min beslutning. Men på den vis, at det for mig vigtigt at alting ikke kun handler om en skatteprocent. For mig handler det mest om, at familierne skal have bedre mulighed for at indrette deres liv, som de ønsker. Stærke familier giver et stærkt samfund. Sidst, men bestemt ikke mindst, er det essentielt for mig, at et samfund skal måles på, hvordan det tager sig af de mest udsatte. Her passer jeg perfekt ind i ”blå bloks bløde hjerte”. Jeg vil kæmpe videre for at sikre retssikkerheden og være stemmen for alle de, der har svært ved at trænge igennem muren af bureaukrati og skrankepaveri i stat, regioner og kommuner”.

Morten Messerschmidt: Hun bliver et aktiv for Danmark

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt glæder sig over, at Mette Thiesen er kommet med på DF-holdet, der nu tæller seks medlemmer af Folketinget:

“De seneste uger har Mette både i forhandlinger og på Folketingets talerstol repræsenteret Dansk Folkeparti på glimrende vis, og jeg er derfor begejstret for, at hun nu er klar til at tage skridtet fuldt ud. Især hendes sociale engagement og viden på børne- og ungeområdet vil være en stor styrke for Dansk Folkeparti. Byd hende hjerteligt velkommen – hun bliver et aktiv for Danmark og danskerne,” skriver Morten Messerschmidt på Facebook.

FAKTA: METTE THIESEN

  • 41 år, uddannet folkeskolelærer
  • Født i Fredensborg, student fra Espergærde Gymnasium i 2001, læreruddannet ved N. Zahles Seminarium 2004-2008
  • Medlem af kommunalbestyrelsen i Hillerød 2013-2021. Først for Konservativ Folkeparti, senere for Nye Borgerlige
  • Medlem af Folketinget for Nye Borgerlige 2019-2022, derefter løsgænger. Nu medlem af Dansk Folkeparti