Mette Frederiksen mere upopulær end nogensinde

0
2539
Mette Frederiksen under en pressebriefing tirsdag i Statsministeriet om situationen i Ukraine. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Epinion-måling for Altinget viser, at statsminister Mette Frederiksens popularitet er faldet markant på et år

I januar 2021 surfede statsminister Mette Frederiksen (S) på en bølge af popularitet. Dengang svarede 63 procent af vælgerne ”positivt”, når analyseinstituttet Epinion spurgte dem, om de var positivt eller negativt stemt overfor statsministeren. Kun 28 procent svarede negativt.

Men det er længe siden i dag. Afhøringerne i minksagen, statsministerens slettede sms’er, balladen om Forsvarets Efterretningstjeneste og beskyldninger om magtfuldkommened. Sag efter sag har det gjort statsministeren mere og mere upopulær i vælgernes øjne, og i den nyeste måling, som Epionion har lavet for Altinget, er synet på Mette Frederiksen mere negativt end på noget andet tidspunkt i hendes statsministerperiode.

Kun 44 procent svarer nu ”positivt”, når de skal sige, hvad de synes om statsministeren. Hele 43 procent svarer, at de er negativt stemt.

”Det tegner et portræt af en statsminister og partiformand, hvis brand og appel til vælgerne er forandret til det værre gennem de første to og et halvt år af hendes epoke som regeringschef,” skriver Altingets politiske redaktør Esben Schjørring i en analyse.

Mette Frederiksens popularitet toppede i april 2020, en måned efter corona-nedlukningen af Danmark. Dengang sagde 79 procent, at de synes, Mette Frederiksen klarede sig godt. Kun 6 procent mente, at hun klarede sig dårligt.

Nu svarer 42 procent, at de synes Mette Frederiksen klarer sig godt eller meget godt, mens 31 procent synes indsatsen er dårlig eller meget dårlig.

Hele analysen kan læses i Altinget her