Morten Messerschmidt til Uffe Ellemann-Jensen: ”Hvad skal jeg skamme mig over?”

0
2970
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen mener, at DFs formand bør skamme sig, når han advarer mod at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU. Advarslen mod en EU-hær er “fordrukkent sludder”, mener Ellemann. Messerschmidt afviser kritikken

Tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen skyder med skarpt mod Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt i dagens udgave af Berlingske.

Messerschmidt ”skulle skamme sig”, når han advarer om, at en afskaffelse af det danske forsvarsforbehold i EU vil føre Danmark ind i en EU-hær. Det er ”noget forbandet sludder,” lyder det vrissent fra Uffe Ellemann-Jensen, der kalder det pjat og ”fordrukkent sludder”, når DF advarer om, at vi vil afgive suverænitet, hvis forsvarsforbeholdet fjernes.

Den tidligere venstre-formand, der var udenrigsminister i statsminister Poul Schlüters regering fra 1982-1993, fortæller til Berlingske, at han blev glad, da regeringen sammen med Venstre, Konservative, SF og Radikale Venstre forleden indgik aftalen om det “nationale kompromis” om sikkerhedspolitik. Aftalen indebærer, at de danske forsvarsudgifter skal øges til to pct. af BNP og at der skal holdes folkeafstemning 1. juni om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

Uffe Ellemann-Jensen langer hårdt ud mod Moten Messerschmidt i dagens Berlingske.

Men glæden blev straks afløst af bekymring, fortæller han. På grund af Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt:

”Med det samme blev jeg bange for, hvad det nu er for en fuldstændig forfærdelig kampagne, vi vil se, hvor Morten Messerschmidt konstant hælder vand ud af ørerne i et forsøg på at skabe forvirring. Og det er allerede, hvad der nu sker, hvor han rejser rundt med en masse myter,” siger Uffe Ellemann-Jensen, der er far til den nuværende Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen.

”Jeg har ikke meget respekt for Morten Messerschmidt. Der er slet ingen sammenhæng i det, han siger,” lyder det fra Ellemann-senior, der er blevet 80 år.

Stærke kræfter vil have en EU-hær

Morten Messerschmidt svarer igen på den gamle venstrehøvdings kritik på Facebook. Direkte henvendt til Uffe Ellemann-Jensen, skriver DF-formanden: ”Hvad skulle jeg egentlig skamme mig over, Uffe?”.

For ifølge Morten Messerschmidt er Uffe Ellemann-Jensen galt afmarcheret, når han mener, at der ikke er stærke kræfter i EU, der arbejder for en fælleseuropæisk hær:

”Når du svarer på, om ikke der i EU er kræfter, der ønsker en europæisk hær, svarer du, ”Det er noget forbandet sludder. Der er ingen udsigt til, at der kommer en EU-hær. Men sådan sagde din statsminister også i 1986: ”Unionen er stendød!”, forsikrede Poul Schlüter. Men så vidt jeg ved, er Danmark i dag medlem af.. Den Europæiske Union. Og jeg kan jo læse og høre, hvad både Macron og Merkel har sagt i årevis,” skriver Morten Messerschmidt.

Under Natos nordstjerne – ikke EU’s flag

Han tilføjer, at der er ”al mulig grund til, at danskerne igen stemmer nej til 1. juni”

”Du ved om nogen, at Frankrig lige siden 1945 – drevet af mindreværdsfølelse og jalousi – har forsøgt at holde USA og Storbritannien ude af det europæiske kontinent. I en EU-hær vil danske soldater kunne havne i Congo, Tchad, Mali, Den Centralafrikanske Republik, eller andre steder, hvor Frankrig vil pleje sin fortid som kolonimagt. Men det må Frankrig selv klare. Og betale,” skriver Morten Messerschmidt på Facebook – og slutter:

”Jeg sender gerne danske soldater i kamp under Danmarks dannebrog og NATO’s nordstjerne – men ikke under EU’s flag”.