Messerschmidt til Inger Støjberg: Lad os forene kræfterne

0
4562
Morten Messerschmidt taler på DFs grundlovsmøde på Lykkesholm Slot. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt advarer mod splittelse på højrefløjen og opfordrer til sammenhold for at få fjernet statsminister Mette Frederiksen

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt havde en opfordring med til Inger Støjberg, da han søndag talte på DFs traditionsrige grundlovsmøde på Lykkesholm Slot på Fyn.

Messerschmidt kaldte det fantastisk, at Inger Støjberg vil tilbage i dansk politik, efter at hun nu har afsonet sin rigsretsdom. Men han håber, den tidligere udlændinge- og integrationsminister vælger en form, som ikke bidrager til yderligere splittelse på højrefløjen i dansk politik, dvs. at hun ikke, som rygterne siger, starter et nyt parti.

”Lad os nu forene vores kræfter. Lad os nu undgå at bidrage til splittelse og fragmentering på højrefløjen og blandt de EU-kritiske partier. Det vil være skammeligt, om personlige ambitioner vægtes højere end de politiske perspektiver og chancen for at få Mette Frederiksen vippet af pinden til fordel for en blå regering ved næste folketingsvalg. Og måske endnu vigtigere: at stå bedre sammen, næste gang ja-partierne udfordrer et af vores forbehold. For er de først væk, får vi dem aldrig tilbage,” sagde Morten Messerschmidt.

“Lad os nu undgå at bidrage til splittelse og fragmentering på højrefløjen og blandt de EU-kritiske partier”

“Det vil være skammeligt, om personlige ambitioner vægtes højere end de politiske perspektiver og chancen for at få Mette Frederiksen vippet af pinden,” sagde Morten Messerschmidt i sin grundlovstale. Foto: Carsten Lundager

Regeringen ligeglade med danskerne

DF-formanden satte i sin grundlovstale fokus på de voldsomme prisstigninger, som rammer danskerne i øjeblikket. Prisstigninger, som regeringen synes at være ligeglade med:

”De er ligeglade med de danskere, der for tiden rammes af himmelhøje benzin-, diesel-, el- og varmeregninger, der synes helt ude af kontrol og som flår tusindvis af husholdningsbudgetter i stykker; som skaber utryghed, usikkerhed og gør det endnu sværere i en tid, hvor også varepriserne stiger og stiger, at få økonomien til at slå til,” sagde Morten Messerschmidt – og fortsatte:

”Benzinen har nu rundet 18 kroner. Hvor højt skal vi egentlig op, før regeringen handler? Før finansministeren fatter interesse? Eller nej, han tanker naturligvis ikke selv. Måske er det derfor, denne regerings ministre har gjort det til en fast praksis, når de flyver landet rundt, at lade deres bil med privatchauffør køre efter dem. Når man flyver fra København til Aalborg, er det jo så dejligt at have sin egen bil holdende ved ankomst. Og endnu rarere, når man slet ikke behøver at tænke på benzinpriserne”.

“Denne regerings ministre har gjort det til en fast praksis, når de flyver landet rundt, at lade deres bil med privatchauffør køre efter dem”

”Benzinen har nu rundet 18 kroner. Hvor højt skal vi egentlig op, før regeringen handler?,” spurgte Morten Messerschmidt. Foto: Carsten Lundager

Danskerne først

En sætning gik igen flere gange i Messerschmidts tale: Danskerne først. Det slogan, som Morten Meserschmidt lancerede, da han blev valgt til formand i januar:

”Det skal være slut med, at udlændinge får særbehandling og kommer før danskerne. Naturligvis skal vi hjælpe folk i nød. Og det gør vi – danskerne har med åbne arme og stort hjerte taget imod ukrainerne. Men vi nægter at være til grin i vores eget land. Vi nægter at skulle stå op til bønnekald fra moskeerne. Vi nægter at skulle se på halal-slagtere på vores gader. Vi nægter at skulle huse og beskytte kriminelle araberdrenge, som terroriserer og skaber utryghed. Dette er nemlig danskernes land. Og vi sætter danskerne først,” sagde Morten Messerschmidt.

Læs hele talen her: Morten Messerschmidts grundlovstale 2022

Læs også:

Pia Kjærsgaard: Løsgængere, svingdørspolitikere og nye partier øger politikerleden

Skaarup i grundlovstale: Regeringens økonomiske uansvarlighed rammer danskerne