Messerschmidt: Racismen i Danmark er mest udbredt blandt muslimer

0
3836
Morten Messerschmidt, klima- energi og EU-ordfører, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Morten Messerschmidt siger i interview med Kristeligt Dagblad, at den eneste systemiske racisme han kan få øje på i Danmark, er muslimers racisme over for jøder og danskere

Selvfølgelig findes der tosser i Danmark, der har racistiske synspunkter. Men Danmark som samfund er ikke racistisk. Den eneste systemiske racisme her i landet, findes i visse muslimske kredse, hvor man er racistisk overfor jøder og danskere.

Det mener DFs Morten Messerschmidt, som i torsdagens udgave af Kristeligt Dagblad bliver interviewet om sit syn på racisme.

“Der er klart, at der er nogle helt ude på højrefløjens overdrev, som ikke kan lide afrikanere og muslimer, og så er der nogle helt ude på venstrefløjen, som ikke kan lide jøder. Men noget, som jeg synes har været underbelyst i denne debat, er, at der er en tendens til en form for strukturel racisme i nogle muslimske kredse imod både danskere og jøder. Det har været helt fraværende i debatten, men vi ved fra undersøgelser i sammenlignelige lande, at der er et meget stort jødehad i visse muslimske grupperinger. Så jeg tror faktisk klart, at racismen er mest dominerende i den muslimske befolkningsgruppe,” siger Morten Messerschmidt – og fortsætter:

“Den eneste systemiske racisme, som jeg kan få øje på, er muslimernes racisme over for jøderne og danskerne. Som jeg opfatter det, er de danskere, der render rundt med racistiske idiosynkrasier, enkeltstående tilfælde”.

Danskere som minoritet

Kristeligt Dagblad spørger, om Messerschmidt mener, at racismen kan gå begge veje. Til det svarer han:

“Ja. Jeg tror, der er langt flere muslimer, som er racistisk indstillede over for danskere og jøder end omvendt. Nogle vil påpege, at en minoritet ikke kan agere racistisk over for majoritetsbefolkningen, men der glemmer man den meget vigtige pointe, at danskerne i dag er blevet en minoritet i store dele af landet. Og det er selvfølgelig en national katastrofe, at det er kommet dertil”.

“Jeg tror, der er langt flere muslimer, som er racistisk indstillede over for danskere og jøder end omvendt”

Venstrefløjens forfejlede logik

Under Folketingets afslutningsdebat sagde Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper i en debat med Pia Kjærsgaard, at “der er nogen ting, som Pia Kjærsgaard og jeg selv ikke forstår, fordi vi har den farve, vi har”. Men den logik er helt forfejlet, siger Morten Messerschmidt i interviewet med Kristeligt Dagblad:

“For er jeg ikke andet end en hudfarve? Jeg er da meget andet – både socialt, beskæftigelsesmæssigt, politisk og så videre. Det er udtryk for en systemisk tænkning, at man pr. definition er en minoritet, hvis man er mørklødet. Hvad med alle adoptivbørnene, som ser en smule anderledes ud, men som er totalt danske? Når man begynder at pålægge race så stor betydning, så forstærker det bare racismen,” siger han.

Læs interviewet i Kristeligt Dagblad her