Messerschmidt opfordrer frafaldne MF’ere til give deres mandat videre

0
1432
DFs formand Morten Messerschmidt opfordrer de folketingsmedlemmer, der har meldt sig ud af DF, til at aflevere deres mandater til suppleanter fra DF. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Liselott Blixt, Bent Bøgsted, Lise Bech, Karina Adsbøl og Hans Kristian Skibby, der har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, bør aflevere deres pladser i Folketinget til suppleanter fra partiet, mener DFs formand Morten Messerschmidt

Fire medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe meddelte mandag aften, at de forlader partiet i protest mod DFs nye formand Morten Messerschmidt. Det drejer sig om sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, landbrugsordfører Lise Bech og socialordfører Karina Adsbøl. Tirsdag fik de følgeskab af erhvervs- og transportordfører Hans Kristian Skibby. Alle fem støttede andre kandidater under formandsvalgkampen.

De fem fortsætter nu som løsgængere i Folketinget. De vil danne et arbejdsfællesskab, der kan dele personale.

Morten Messerschmidt siger i en kommentar til TV2 News:

“Det er da ærgerligt, at fire kollegaer har truffet den her afgørelse. Jeg kan jo kun tage det til efterretning. Jeg vil i øvrigt gerne opfordre til, at de overlader posten til deres suppleanter, der stadig er medlemmer af Dansk Folkeparti”.

At fem ud af 16 folketingsmedlemmer forlader gruppen, får ikke Morten Messerschmidt til at ændre sine visioner for partiet.

“Jeg vil gerne understrege, at det her ikke kommer til at standse mig i arbejdet med at gøre Dansk Folkeparti til et stort parti igen,” siger han til TV2.