Messerschmidt om FE-skandalen: Mette Frederiksen bør gå

0
3952
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt kalder S-regeringens håndtering af FE-skandalen for ‘topmålet af inkompetence’ og mener, at statsministeren udskrive valg

“Med forbehold for Erik Scavenius er Mette Frederiksen den ringeste statsminister Danmark nogensinde har haft”.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt er nådesløs i sin kritik af statsminister Mette Frederiksen, efter anklagemyndigheden onsdag valgte at droppe straffesagerne mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, som begge var tiltalt for have lækket statshemmeligheder .

det sociale medie X, det tidligere Twitter, skriver Morten Messerschmidt, at sagen er udtryk for “topmålet af inkompetence” hos den daværende S-regering:

“Det her må være topmålet af inkompetence hos nogen dansk regering. Man har formået at gøre Danmark til paria blandt vores allieredes efterretningstjenester, har sjoflet Folketinget, der nægtede at hæve Hjort Frederiksens immunitet, og endelig lejet kispus med hele det danske retssystem, hvor først Højesteret formåede at sætte en stopper for farcens langstrakte forløb. Hvad før måske nogen var i tvivl om, synes nu hævet over enhver tvivl. Med forbehold for Erik Scavenius er Mette Frederiksen den ringeste statsministeren, Danmark nogensinde har haft”.

“Det her må være topmålet af inkompetence hos nogen dansk regering”

Bør udskrive valg

Morten Messerschmidt mener, at statsminister Mette Frederiksen bør udskrive valg, fordi hun ifølge partiformanden er den øverst ansvarlige.

“Jeg synes, at Mette Frederiksen skal træde tilbage og udskrive folketingsvalg. Der er ikke andre her, der kunne få ansvaret. Hun er den højeste embedsperson i Danmark overhovedet og der er ikke nogen, som kender hverken statsministeren eller dansk forvaltningsret, som kan tro, at de her sager ikke har været inde forbi statsministeren, så det er hendes ansvar,” siger DF-formanden til Berlingske.

DF vil have hasteforespørgsel

Dansk Folkeparti har samtidig foreslået, at statsministeren indkaldes til en hasteforespørgsel i Folketinget om sagen. Det forslag bakker De Konservative, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne op. Hasteforespørgslen skal i givet fald holdes på onsdag.

Anklagerne om læk af statshemmeligheder skyldtes omtalen af det såkaldte kabelsamarbejde mellem Danmark og USA. Claus Hjort Frederiksen var tiltalt, fordi han omtalte samarbejdet i tv-programmet Lippert, og Lars Findsen blev beskyldt for at have lækket oplysninger om kabelsamarbejdet til journalister. Det sidste førte til en dramatisk anholdelse og efterfølgende fængsling, baseret på hemmelige aflytninger af Lars Findsen.

“Det er muligt, at Claus Hjort Frederiksen ikke får førstepræmien for diplomati, men til gengæld tager regeringen førstepræmien i, hvordan man absolut ikke bør håndtere en sådan situation,” siger Morten Messerschmidt til Ritzau.