Messerschmidt ny DF-formand: ”Nu skal vi samle vores parti”

0
1330
Morten Messerschmidt takker for valget som ny formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Morten Messerschmidt vil som ny formand arbejde for at samle partiet, fastslår han. ”Jeg vil holdes op på de løfter, der er givet,” siger den nyvalgte formand

”For mig bliver det helt grundlæggende, at vi nu trækker på samme hammel”.

Sådan lød budskabet fra Morten Messerschmidt til Dansk Folkepartis 831 delegerede, da han søndag eftermiddag ved 15.30-tiden gik på talerstolen i Herning Kongrescenter for at takke for valget som ny partiformand.

Morten Messerschmidt blev valgt med 499 ud af 825 gyldige stemmer, mens Martin Henriksen fik 219 stemmer og Merete Dea Larsen fik 104 stemmer. Morten Messerschmidt fastslog i sin takketale, at han har den dybeste respekt for dem, der har stemt på Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, ligesom han har den dybeste respekt for de to modkandidater.

”Nu kommer en tid, hvor vi skal hele vores parti, hvor vi skal samle vores parti og hvor der vil være plads til alle. Der vil ikke komme nogen repressalier for, hvad der er sket i den tid der er gået. Nu skal vi stå sammen. Først og fremmest fordi I fortjener det, og fordi Danmark har brug for det.” sagde Morten Messerschmidt.

“Der vil ikke komme nogen repressalier for, hvad der er sket i den tid der er gået. Nu skal vi stå sammen”

Partiet skal bindes bedre sammen

Den nyvalgte formand gik til valg i et makkerskab med DFs europaparlamentariker Peter Kofod. Sammen har de fremlagt en række bud på, hvordan de vil styrke DFs organisation og give mere indflydelse til baglandet, bl.a. ved at arbejde for en vedtægtsændring, så hver storkreds får en fast plads i DFs hovedbestyrelse. Morten Messerschmidt sagde i sin takketale, at han nu vil tage fat på at implementere disse forslag.

”Jeg har sammen med Kofod i vores program fremlagt nogle helt konkrete forslag til, hvordan vi får vores parti til at hænge bedre sammen. Nu vil jeg lægge mig i selen – først og fremmest ved at tale med alle dem, som er Dansk Folkeparti. Mine kollegaer på Christiansborg og mine kollegaer i hovedbestyrelsen, og i fællesskab finde ud af, hvad det er for en retning, der kan indeholde alle sammen,” sagde Morten Messerschmidt – og fortsatte:

”De tiltag, jeg har fremlagt, som kan binde partiet bedre sammen – lokalforeninger, storkredsene og folketingsgruppen og hovedbestyrelsen – de skal inplementeres. Jeg vil holdes op på de løfter, der er givet. Og I har mit æresord på, at jeg vil levere,” sagde Morten Messerschmidt.