Martin Henriksen, Jens Vornøe og Merete Dea Larsen valgt til hovedbestyrelsen

0
1787
Jens Vornøe er formand for Dansk Folkeparti i København. Nu er han også medlem af DFs hovedbestyrelse. Foto: Carsten Lundager

Martin Henriksen fik flest stemmer ved hovedbestyrelsesvalg. Anders Vistisen og Erik Høgh-Sørensen blev ikke genvalgt

Tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen blev topscorer, da der lørdag eftermiddag var valg til hovedbestyrelsen på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

Ved det meget omtalte valg, hvor der var tre pladser på spil, fik Martin Henriksen 272 af de delegeredesstemmer. Han kan dermed fortsætte i endnu to år i hovedbestyrelsen, som han blev valgt til første gang på årsmødet i 2019.

Samtidig får to nye medlemmer plads i den 11 personer store hovedbestyrelse. Det drejer sig om DFs lokalformand i København, Jens Vornøe, der fik 257 stemmer, og fhv. folketingsmedlem Merete Dea Larsen, der er byrådsmedlem i Roskilde. Hun fik 201 stemmer.

Tidl. folketingsmedlem Merete Dea Larsen, der er byrådsmedlem i Roskilde, har tidligere været medlem af hovedbestyrelsen. Nu er hun medlem igen. Foto: Carsten Lundager

Dermed er det farvel til to andre hovedbestyrelsesmedlemmer, der havde søgt genvalg. Det drejer sig om tidligere europaparlamentariker Anders Vistisen, der fik 199 stemmer, og Erik Høgh Sørensen, der fik 99 stemmer.

De øvrige kandidater fik disse stemmer:

Danny Rosenkilde: 107
Lene Baggesø Fruerboel: 70
Preben Andersen: 44
John B. Hansen: 9

Martin Henriksen er genvalgt til hovedbestyrelsen. Foto: Carsten Lundager