Måling: DF nærmer sig valgresultatet

0
2696
DFs afgående formand Kristian Thulesen Dahl kan glæde sig over fremgang til DF i den nyeste måling fra Voxmeter. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti går frem i ugens måling fra Voxmeter. Rød blok lægger igen afstand til blå blok

Ugens meningsmåling fra Voxmeter ligner en lille julegave til Dansk Folkeparti. For en måned siden stod DF til 5,8 % af stemmerne i Voxmeters måling, men i ugens måling, som er den sidste før jul, er DF oppe på 6,9 %. Dermed nærmer DF sig så småt valgsresultatet i juni 2019, hvor DF fik 8,7 % af stemmerne.

Det hører med, at der er en statistisk usikkerhed i målingen på 1,6 %. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at DF går frem netop nu, hvor DF står midt i en formandsvalgkamp og hvor politiske kommentatorer har travlt med at tale DFs problemer op.

Mens DF går frem, så går Nye Borgerlige tilbage i Voxmeters måling. NB står til 5,5 %. Det er 0,8 procentpoint lavere end for en måned siden, og markant lavere end i foråret 2021, hvor Nye Borgerlige var oppe på 9 %.

Målingen er både god og dårlig læsning for statsminister Mette Frederiksen. På den ene side kan hun glæde sig over, at rød blok samlet står til 52,6 % mod 46,7 % til blå blok. På den anden side står Socialdemokratiet selv til et halvlunkent resultat. Partiet får 25,9 %  i Voxmeters måling, hvilket er på niveau med valgresultatet i 2019, men markant lavere end sommeren 2020, hvor Mette Frederiksen stod til 35 % i flere målinger.

Hele Voxmeters måling kan ses her