KORT NYT: DF: Minister bør undskylde til kvinde, der blev forulempet af flygtning | Ingen tilsynsbesøg på plejehjem i 2021

0
1614
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dagens korte nyheder fra ditOverblik.dk:

DF: Minister bør undskylde til kvinde, der blev forulempet af syrisk flygtning

Kæmpe skandale at syrisk mand, der krænkede kvinde ved busstoppested, er sluppet med en bødestraf, mener Peter Skaarup

RETSPOLITIK | Justitsminister Nick Hækkerup bør give en officiel undskyldning til en kvinde, der i 2019 blev forulempet af en 41-årig syrisk mand, der slap med en bødestraf.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Som ditOverblik har beskrevet, fik den syriske mand en bøde på 10 x 750 kroner for at blotte sig og presse sig ind mod kvinden, der ventede på bussen. Udvisningen var slet ikke et tema i byretten, for det havde krævet, at anklagemyndigheden havde krævet mere end en bødestraf.

“Jeg mener, det er en kæmpe skandale, at en syrisk flygtning kan krænke en kvinde i Danmark på den måde og slippe med en bødestraf. Jeg har aldrig hørt noget lignende,” siger Peter Skaarup til Vejle Amts Folkeblad.

Justitsminister Nick Hækkerup skriver i et svar til Skaarup, at regeringen “generelt” mener, at kriminelle udlændinge bør udvises, og derfor burde han rykke ud med en undskyldning for byrettens afgørelse.

“Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle gøre det, og jeg vil meget gerne se ministerens argumenter for ikke at gøre det,” siger Peter Skaarup til amtsavisen.

En borger vaccineres tidligere på ugen i Arena Nord i frederikshavn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DF vil have undersøgt frivillig vaccine-løsning

Men det kan være svært at udmønte frivillige vaccinationer med AstraZeneca i praksis, siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl

VACCINE | Politikerne skal beslutte, om de vil give AstraZeneca-vaccinen til de danskere, som tør og vil. Dansk Folkeparti er blevet mere positiv over for en frivillig ordning.

Formand Kristian Thulesen Dahl siger blandt andet til Jyllands-Posten:

”Vi vil gerne have undersøgt, om det kan lade sig gøre. Men vi respekterer også, at det måske kan være svært at få udmøntet i praksis”.

Jens Henrik Thulesen Dahl, kommunal- uddannelses- og forskningsordfører. Foto: Steen Brogaard

Ingen tilsynsbesøg på plejehjem i 2021

Ifølge Politikens Sundhedsmonitor har Styrelsen for Patientsikkerhed ikke gennemført et eneste tilsynsbesøg i 2021

ÆLDREPLEJE | Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke gennemført et eneste planlagt tilsynsbesøg på plejehjem i 2021, skriver Politikens Sundhedsmonitor.

På samråd med social- og ældreminister Astrid Krag (S) spurgte Dansk Folkepartis kommunalordfører Jens Henrik Thulesen Dahl:

”Vi har oplevet situationer med ekstra meget smitte på plejehjemmene og en række dødsfald. Havde det ikke været nemmere at få øje på risikoen for smitte, hvis man var ude og kigge på det?”.