Københavner skal slås for DF i Odense

0
1676
Cheanne Nielsen er ny folketingskandidat for DF i Odense. Foto: Privat

Cheanne Nielsen er ny folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Odense, hvor hun skal være med til at løfte arven efter Alex Ahrendtsen, der stopper i Folketinget ved næste valg

Cheanne Nielsen, der var opstillet til Borgerrepræsentationen i København, skal næste gang i valgkamp på Fyn. 37-årige Cheanne Nielsen er nemlig blevet folketingskandidat for DF i Odense, hvor hun skal forsøge at erobre den plads, der bliver ledig, når DF-profilen Alex Ahrendtsen stopper ved næste valg.

“Jeg blev selvfølgelig rigtig ærgerlig, da Alex ringede til mig og meddelte, at han ikke genopstiller. For på det tidspunkt havde jeg mødt Odenses bestyrelse og meldt ind, at jeg ønskede at prøve opstilling her. Men jeg tager det som en ære nu at skulle gå i hans fodspor i valgkampen i stedet for at kæmpe videre side om side,” siger Cheanne Nielsen.

Opstillet i sommer

Opstillingen kom på plads sidste sommer, og det er ikke tilfældigt, at Cheanne Nielsen har valgt Fyn som afsæt for sine ambitioner om at komme i Folketinget. Hun har gode kontakter hos DF i Odense. Cheanne Nielsen har bl.a. lavet flere udspil og indlæg med Carsten Sørensen, der var DFs spidskandidat i Odense og sad i byrådet indtil årsskiftet.

“Det er fynbo-DFere, jeg lærte at kende som de første, da jeg kom på DFs intro-kurser og har da også hængt godt sammen med flere af dem lige siden. Drømmen om kandidaturet voksede med årene og erfaringen og det lykkedes så her i sommer med flere stemmer, end jeg turde håbe,” siger Cheanne Nielsen.

Atypisk københavner

Cheanne Nielsen beskriver sig selv som en ret atypisk københavner. “Jeg er fra landet og for landet,” som hun siger. Hun føler sig godt hjemme på Fyn og mener, at forskellene mellem Odense og København ikke er så store endda.

“Odense står med en del af de samme udfordringer, som vi gør i København. Jeg føler mig hjemme i politikken såvel som på øen. Ikke kun fordi den fynske dialekt er drøncharmerende, men også fordi værdierne her minder meget om dem, jeg voksede op med i mit barndomshjem i Jyllinge. Her er der altså ingen dikkedarer. Man kan sige, hvad man mener. Man står ved det og man står sammen,” siger Cheanne Nielsen.

Hun arbejder til dagligt som sagsbehandler i Erhvervsstyrelsen. Politisk har hun arbejdet tæt sammen med DF i Borgerrepræsentationen, hvor hun som suppleant har deltaget i budgetforhandlingerne i flere år og været midlertidigt medlem af Borgerrepræsentationen.

Cheanne Nielsen bor i København men ”jeg er fra landet og for landet,” siger hun. Foto: Privat