Finansloven: Nye politienheder sættes ind mod misrøgt af dyr

0
4717
Ulovlige hvalpefabrikker er et af de fænomener, som det vil blive nemmere at bekæmpe med dyreværnsenheder. Arkivfoto

Finansloven for 2019 sætter millioner af til at oprette tre nye, specialiserede dyreværnsenheder hos politiet. En sejr for dyrene og DF, siger Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due

Vanrøgtede dyr og ulovlige hvalpefabrikker. Den slags kan der fremover sættes hurtigere ind overfor, takket være Finansloven for 2019. I hvert fald er der sat 38 millioner kroner af over de næste fire år til at oprette tre regionale, specialiserede dyreværnsenheder hos politiet, der skal bemandes med betjente, som er uddannet indenfor dyrevelfærd og har kendskab til dyreværnsloven.

“En sejr for dyrene og Dansk Folkeparti,” skriver DFs dyrevelfærdsordfører Karina Due i et indlæg i Nordjyske.

Dyreværnsenhederne er nemlig et DF-ønske. DF har i årevis kæmpet for at få oprettet et egentligt dyrepoliti, og i foråret fik Karina Due bred opbakning under en debat i folketinget til et forslag om dyreværnsenheder i alle landets politikredse. Dét forslag er nu kommet med på finansloven i en lidt anden udformning: Nemlig som tre større dyreværnsenheder, der skal dække hver deres region.

“De kommer til at dække hele Danmark og kan både rykke ud til akutte vanrøgtssager og efterforske, så vi kan opfange flere dyreværnssager i opløbet. Hvor er det godt, at politiet nu får ressourcerne til at gribe hurtigere ind og hjælpe dyrene, inden vanrøgten eskalerer fuldstændigt,” skriver Karina Due.

“Hvor er det godt, at politiet nu får ressourcerne til at gribe hurtigere ind og hjælpe dyrene”

Karina Due, dyrevelfærdsordfører (DF)

Gode erfaringer med dyreværnsenheder

Der findes allerede dyrevelfærdsenheder i flere politikredse, blandt andet Nordsjællands Politikreds, og disse enheder har vist, at det hjælper at prioritere området, siger Karina Due, har besøgt enheden i Nordsjælland.

Erfaringer fra Norge og Sverige, som har et særligt dyrepoliti, har i øvrigt vist, at særlige dyreenheder ofte afslører andre typer af lovovertrædelser, når de efterforskes sager om dyrevelfærd.

”Politiet har nemlig erfaret, at dem, der har en voldelig adfærd over for dyr, ofte også har en voldelig adfærd over for mennesker og særlig deres partnere og børn,” siger Karina Due.