FIK DU LÆST: Farcen om Barbara Bertelsen | Pia K. går til minister | Opposition: FE-sag skal udvides

0
4154
Barbara Bertelsen fra Statsministeriet ankommer til Retten på Frederiksberg fredag den 1. april 2022. Efter Minksagen fik Statsministeriets departementschef en advarsel, som nu er blevet trukket tilbage. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

ditOverblik samler her en række af ugens vigtigste DF-udmeldinger i medierne:

Barbara Bertelsen får annulleret advarsel: “Farcen er ved at være komplet”

MINKSKANDALEN | “Farcen er ved at være komplet nu”. Sådan lyder det til TV2 fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt. Han kritiserer i skarpe vendinger, at statsminister Mette Frederiksen (S) nu har annulleret den advarsel, som Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen har fået for sin rolle i minkskandalen.

“Det går jo ikke. Det er om noget med til at skabe mere mistillid til politikere. Og tilbage står altså indtrykket af en magtfuldkommen regering, der gør, som det passer den. Det understreger mere end nogensinde behovet for mere åbenhed i den offentlige forvaltning,” siger DF-formanden.

Læs mere på TV2 her

Arkivfoto

Kommuner undlader at trække forældre i børnecheck, trods ulovligt fravær i skolen

BØRNECHEK | Siden 2019 har kommuner kunnet inddrage børnechecken fra forældre, hvis deres børn har mere end 15 % fravær i skolen. Men der er enorm forskel på kommunernes praksis. I Ishøj bliver alle trukket, mens det i Esbjerg kun er sket i ét ud af 76 tilfælde det seneste skoleår.

“Det er bekymrende, når man tænker på, hvordan livet er i Esbjerg i forhold til integrationsproblemer. Jeg hører meget ofte om unge, der oplever problemer med unge med mellemøstlig baggrund, der ikke kan finde ud af opføre sig ordentligt, og som givetvis heller ikke passer deres skole. Der skal der selvfølgelig falde en sanktion i Esbjerg som i resten af landet,” siger DFs formand Morten Messerschmidt til DR.

DF var med til at lave loven, der gav kommunerne mulighed for at inddrage børnechecken ved for højt ulovligt fravær.

Læs mere på DR her

DFs ældreordfører Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Lundager

Pia Kjærsgaard går til minister i sag om 76-årigs død efter elektrochok

PSYKIATRI | DFs ældreordfører Pia Kjærsgaard går nu til sundhedsminister Sophie Løhde (V) i sagen om den 76-årige Anne-Grethe Mølgaard, der sidste år døde efter en elektrochokbehandling på Slagelse Sygehus.

Den 76-årige kvinde fik elektrochokbehandling som behandling for depression og angst og døde senere af en hjerneblødning, der opstod som følge af behandlingen.

“Det må ikke ske. Jeg ønsker mere opmærksomhed på de her ting. Politikerne er simpelthen nødt til at være mere opmærksomme på sundhedsvæsnet. Og i særdeleshed psykiatrien,” siger Pia Kjærsgaard til Sjællandske.

Læs mere på sn.dk her

En samlet opposition har sendt et fælles brev til justitsminister Peter Hummelgaard (S), hvor han opfordres til at udvide rammerne for en kommende FE-undersøgelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Samlet opposition: Udvid undersøgelsen af FE-sagen

EFTERRETNINGSTJENESTE | En samlet opposition opfordrer i et fælles brev justitsminister Peter Hummelgaard (S) til at udvide undersøgelsen af FE-sagen.

Sagen, der handler om hjemsendelsen af fem ledende medarbejdere fra Forsvarets Efterretningstjeneste i 2020, herunder FE-chefen Lars Findsen, skal granskes af en kommission, har SVM-regeringen besluttet. Men oppositionen er ikke tilfredse med justitsministerens udspil, som de finder for snævert.

“Det er fortsat en opfordring fra de ni partier, at en undersøgelse af FE-sagen ikke kun begrænses til at dreje sig om selve hjemsendelsen af FE-medarbejderne, men derimod udvides til at omfatte forløbet frem til hjemsendelsen og beslutningen om at igangsætte en overvågning af Lars Findsen,” står der er i brevet, som DF er medunderskriver på.

Hele brevet til justitsministeren kan læses på Altinget her

Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

DF ville melde København ud af KL, men fik ikke opbakning

KOMMUNER | Et forslag fra Dansk Folkepartis Finn Rudaizky om, at Københavns Kommune skal melde sig ud af Kommunernes Landsforening og bruge besparelsen på 25 mio. kr. årligt på ældreområdet, kunne ikke samle opbakning, da det forleden var til afstemning i Borgerrepræsentationen.

“Kvaliteten af rådgivning fra KL er for politisk farvet og bærer ikke præg af, at det skal være en interesseorganisation for kommunerne,” sagde Finn Rudaizky, da han motiverede sit forslag.

Kun Rudaizky selv stemte for forslaget. Radikale og Enhedslisten undlod at stemme.

Læs mere i Danske Kommuner her