Den britiske premierminister Theresa May og hendes forhandlere har svært ved at få et kompromis på plads med EU. Samtidig vokser vreden blandt hendes egne, så selv hvis hun får EU til at give sig en smule, er en aftale stadig mere usandsynlig
Først skulle de rydde kalenderen i sidste uge for et afgørende møde om en aftale om Brexit, så blev det rykket til mandag, og nu er det aflyst. De britiske ministre har ventet forgæves på at kunne diskutere den endelige aftale om Brexit, som deres chef Theresa May har stillet dem i udsigt. I stedet bliver det mere og mere klart, at EU ikke vil give sig på det afgørende punkt om briternes frihed til at lave nye handelsaftaler efter deres farvel til EU.
Samtidig stiger modstanden mod det kompromis, som den britiske premierminister arbejder på – og modstanden mod hende selv. Hendes tidligere udenrigsminister og nu skarpeste kritiker, Boris Johnson, langer igen ud efter hende og kalder hendes ideer om et forlig med EU for en total kapitulation. Og her i weekenden forlod hans egen bror Jo Johnson posten som transportminister i frustration over forhandlingerne med EU.
Det sidste vil givet gøre mere ondt på May end hans brors smækken med dørene. Jo Johnson ser ikke bare mindre vild ud end sin bror – han er mere afdæmpet politisk og har selv arbejdet for at Storbritannien skulle forblive i EU. Og hans afgang svækker klart den gruppe af konservative, som May ellers har kunnet regne med i sin vanskelige balancegang med både at tækkes EU og sit eget parti.
Labour lurepasser
Fra oppositionen skal Theresa May heller ikke regne med opbakning. Det største parti i oppositionen, Labour, har været lunkne hele vejen. Deres kontroversielle leder, Jeremy Corbyn, har i et interview erkendt, at hvis Labour og han selv havde gjort mere, ville der næppe have været et flertal for at forlade EU.
Samtidig vil Labour heller ikke lægge stemmer til et krav om en ny folkeafstemning. I stedet satser man på et nederlag for May og nyt valg til parlamentet.