DIT VALGOVERBLIK: Kristian Thulesen Dahl advarer om kynisk S-kurs / DF vil begrænse familiesammenføringer

0
1696
Studievært Mads Steffensen har gang i selfiestangen efter lørdagens "Mads & partilederne" på P4. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Her får du det hurtige overblik over nogle af dagens vigtigste valgnyheder

Thulesen Dahl: Socialdemokratiet kører en kynisk og farlig kurs

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er dybt skuffet over Socialdemokratiet, som efter hans opfattelse kører en kynisk kurs i valgkampen, hvor de strøer om sig med løfter, de umuligt kan holde. Til Berlingske sagde DF-formanden søndag i et stor interview:

“For mig er det tydeligt, at de slået ind på en kurs, hvor de vil tale sig ind i hjertet på alle danskere. Hvor de spiller på alle heste. Alle skal føle, at de får lige præcis det, de ønsker, af Mette Frederiksen. Står man med nogle landmænd, taler hun sig ind i hjertet på dem. Får hun et spørgsmål fra nogle, der går meget op i klimaet, taler hun sig ind i hjertet på de. Uanset hvad, der bliver spurgt om, er hun svaret,” siger han.

FV19: Socialdemokratiet formand Mette Frederiksen holder pressemøde og fremlægger 10 mål som en ny regering skal arbejde for, på Christiansborg mandag den 3. juni 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Kristian Thulesen-Dahl advarer om, at Socialdemokratiet med sin kurs kommer til at splitte danskerne:

“Det er dybt paradoksalt, at de fører valgkamp på at ville samle Danmark igen. Sandheden er, at de kommer til at splitte danskerne – fordi de lover en masse ting, de ikke kan levere. Og så går der fire år, før danskerne kan stemme igen,” siger han.

DF: Kun familiesammenføring til personer med permanent ophold

Reglerne for familiesammenføring skal strammes yderligere, mener Dansk Folkeparti. Partiet foreslår i et nyt udspil, at familiesammenføring kun skal være muligt for personer med permanent opholdstilladelse.

“Med vores politik har vi fået banket antallet af familiesammenføringer ned. Men det skal endnu længere ned. Også folk, der i fremtiden kommer til Europa, skal forstå, at Danmark ikke er et land, de skal søge til. Og i forhold til dem, der allerede er her, vil vi sige, at de må finde et andet sted at blive forenet med deres familie,” siger DFs udlændingeordfører Martin Henriksen til Ritzau.

“Også folk, der i fremtiden kommer til Europa, skal forstå, at Danmark ikke er et land, de skal søge til”

Martin Henriksen, udlændingeordfører, DF

I 2015 blev der familiesammenført 2575 ægtefæller og 5517 mindreårige børn til flygtninge. I 2018 var tallene 493 ægtefæller og 643 børn. I 2019 – til og med april – er 110 ægtefæller og 159 mindreårige børn til flygtninge blevet familiesammenført.

“Vi kan ikke hvile på laurbærrene. Antallet kan lynhurtigt stige igen, og derfor må vi hele tiden undersøge mulighederne for at gennemføre nye tiltag,” siger Martin Henriksen til Ritzau.

Morten Østergaard fra Radikale Venstre ankommer til partilederrunden “Mads og Partilederne” på P4 fra DR Koncerthuset i lørdags. Han skærper nu kravene for at støtte en S-regering. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nye radikale krav til Mette Østergaard

De Radikale fortsætter med at stille krav til Socialdemokratiet og S-formand Mette Frederiksen. I Børsen lyder det nu fra den radikale leder Morten Østergaard, at arbejdsudbuddet skal øges, så der kan skaffes flere penge til det økonomiske råderum. Ellers vil de radikale ikke støtte Mette Frederiksen som statsminister.

“Jeg vil gerne sige det helt klart: Hvis ikke vi er for, så er vi imod. Der bliver ikke noget med at vende det døve øre eller blinde øje til. Og det bliver heller ikke sådan, at vi bare kan sige, at hvis vi nu får nogle kvoteflygtninge, så pyt med økonomien,” siger han.

VALGET I BILLEDER:

MADS & PARTILEDERNE: Det sædvanlige monopol var udskiftet med de 13 partiledere, da P4 lørdag formiddag sendte “Mads & Monopolet” fra DR Koncerthuset. På billedet, der er taget mens Hjalmar Larsen spillede live til sidst, er der dog kun 12 partiledere. Stram Kurs’ stifter Rasmus Paludan forlod nemlig udsendelsen i vrede over, at han syntes han blev afbrudt og fik for lidt taletid. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
VALGHYGGE PÅ TORVET: Pia Kjærsgaard og Martin Henriksen var blandt de DF-politikere, som fredag eftermiddag var på plads med en pølsevogn og politiske budskab på Brønshøj Torv. Foto: Steen Trolle

VALGET PÅ TWITTER

DFs ældre- og forsvarsordfører Jeppe Jakobsen sammenligner på twitter en stemme på Socialdemokratiet med en lottokupon: Du ved ikke, om du er omfattet af Socialdemokratiets pensionsudspil. Se Jeppes film på Twitter:

Peter Skaarup på twitter: