Svindelsigtet direktør kunne fortsætte i årevis – efterlader millionregning til staten

0
1127
Arkivfoto

Bredt politisk flertal vil stramme reglerne, så moms- og skattesvindlere ikke kan fortsætte i årevis med andre virksomheder

En direktør, som var sigtet for at være involveret i omfattende moms- og skattesvindel, kunne i årevis fortsætte som direktør i andre virksomheder, der endte med at gå konkurs og efterlod moms- og skattegæld for op imod 100 millioner kr. Det skriver Jyllands–Posten.

Men det skal ikke kunne ske igen. I hvert fald ikke, hvis man spørger Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær.

Skatteminister Morten Bødskov (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) er blevet kaldt i samråd om sagen, og der tegner sig et bredt politisk flertal for at få strammet reglerne, skriver Jyllands-Posten.

”Som det er nu, er maskerne så store i kontrolnettene, at svindlerne tilsyneladende uden problemer kan svømme igennem. Det skal vi have stoppet,” siger skatteordfører i Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær.

Finans / Jyllands-Posten og Information har afdækket, hvordan manden, der var bistandsklient, i årevis kunne fungere som direktør for flere virksomheder i en omfatende ‘svindelmaskine’, der begik omfattende moms- og skattesvindel samt hvidvask.

Manden, som aviserne kalder ‘Jan’, kom allerede i myndighedernes søgelys i 2016, hvor han havde været direktør i en virksomhed, hvor hovedmanden havde tilstået svindel og var blevet idømt fængsel og udvisning. ‘Jan’ blev sigtet i sagen, men kunne alligevel fortsætte som stråmands-direktør i andre firmaer helt frem til 2020, inden han blev tiltalt i sagen, som først vente4s for retten i 2021.

Ud over DF vil både SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Venstre have strammet reglerne.

”Det er ganske enkelt for dyrt at lade være,” siger Dennis Flydtkjær.