DFU-formand glæder sig: Valgkampe er superfede

0
2186
Fra valgkampen i 2015.

Dansk Folkepartis Ungdom kan næsten ikke vente på, at statsministeren udskriver folketingsvalget. DFU-formand Chris Bjerknæs elsker valgkampe, og han er overbevist om, at DF får et langt bedre valg end det tyder på i meningsmålingerne. DitOverblik har mødt DFU-formanden til en valgsnak her før det snart går løs

”Det er så fedt at føre valgkamp”.

Chris Bjerknæs, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, kan næsten ikke vente. Ligesom det meste af det politiske Danmark regner han med, at folketingsvalget udskrives til afholdelse sammen med Europaparlamentsvalget søndag den 26. maj. Men stod det til DFU-formanden, kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagtens trykke på valgknappen med det samme. Chris Bjerknæs er nemlig helt klar til tre-fire intense valguger med alt for lidt søvn, med ophængning af tusindvis af valgplakater, med uddeling af flyers, stemmen dørklokker og hvor der skal diskuteres politik fra morgen til sen aften.

”Valgkampe er bare p….hamrende sjove. Jeg kan mærke, hvordan det kribler i kroppen for at komme ud og hænge plakater op. Det er først rigtig valgkamp, når man har hængt de her plakater op,” siger han.

DFUere i gang med at sætte valgplater op i 2015.

Valgkamp på sociale medier 

DFU-formanden arbejder til daglig som organisationskonsulent i Dansk Folkeparti på Christiansborg, og han skal også arbejde en del af tiden på Borgen under den officielle valgkamp. Men resten af tiden skal han rundt på gader og stræder, gymnasier, uddannelsesinstitutioner, vælgermøder og alle andre steder, hvor man kan møde vælgere, ligesom han og resten af DFU skal være konstant aktive på de sociale medier.

”DFUs primære platform i år bliver nok de sociale medier. Vores berettigelse som ungdomsparti er at være i øjenhøjde med de unge, mobilisere dem og prøve at overbevise dem om, at de skal stemme på DF. Derfor skal vi være enormt skarpe på de sociale medier. Men vi skal også ud og dele en masse flyers ud, vi skal banke på døre, for det virker faktisk nogen steder, og så bliver der er et hav af debatter, både nogle vi selv skal deltage i, og så nogen, hvor vi skal bakke op som fancrew for Kristian Thulesen Dahl, hvilket er supersjovt,” siger Chris Bjerknæs, der regner med, at ca. 250 DFUere løbende vil være aktive i valgkampen.

”Desværre bliver det jo nok midt i eksamensperioden. Det er ret ærgerligt som ungdomsorganisation, men sådan er det. Så må vi arbejde ekstra meget om aftenen. Og man kan jo altid lige lave et facebookopslag, mens man sidder i skolen…”.

“Jeg kan mærke, hvordan det kribler i kroppen for at komme ud og hænge plakater op,” siger Chris Bjerknæs.

Velfærd, udlændinge og EU

Han elsker dialogen med vælgere under en valgkamp, for selv om det ikke er alle, der er modtagelige for politiske budskaber, så får man en ofte en ærlig snak med folk om, hvad de er optaget af politisk, siger Chris Bjerknæs.

Hvad regner du med, at I skal ud og diskutere?

”Jeg tror velfærdspolitik kommer til at spille en stor rolle i valgkampen. Det gør udlændingepolitik også. Og så er det klart, at hvis det falder sammen med Europaparlamentsvalget, så vil der komme fokus på EU, og det er kun positivt for os, for vi er et af de eneste EU-kritiske partier, der stiller op”.

DFUere i valgkamp i 2015.

Meningsmålingerne er som bekendt ikke de bedste for Dansk Folkeparti for tiden, men det har ikke svækket valgentusiasmen hos DFU-formanden. Tværtimod.

”Det giver bare ekstra gejst. Vi skal ud og genvinde noget af det tabte terræn. Der skal bruges endnu mere energi, så man lige får løbet en ekstra meter, skrevet et ekstra læserbrev, får uddelt en ekstra flyer osv. Jeg mærker, at der er en ekstra sult denne gang  for at vise, at vi godt kan, og det er ret fedt. Vi har ligesom fået en spand vand i hovedet  og skal nu ud og præstere,” siger Chris Bjerknæs.

“Jeg mærker, at der er en ekstra sult denne gang  for at vise, at vi godt kan, og det er ret fedt”

DF er gode til valgkampe

Han er tidligere fodboldtræner i Lyngby Boldklub og glødende fan af de blå, og han sammenligner de lave meningsmålinger med at være bagud 0-2 i pausen i en fodboldkamp – og tro på, at den godt kan vendes til en sejr.

”Jeg tror på, at vi får rettet op på resultatet. Dansk Folkeparti har altid været undertippet. Det ligger lidt i vores natur at være underdogs. Folkepartister er jo ydmyge mennesker, vi  er lidt flere jyder end københavnere. Men DF er historisk gode til valgkampe. Vi plejer at komme bag fra og overraske. Vi er gode til kampagner, for vi har en god fornemmelse for, hvad der rører sig blandt danskerne,” lyder det optimistisk fra DFUs landsformand.

Ingen rigtig valgkamp uden en tur i lygtepælene. Her fra valgkampen i 2015.