DF vil have israelske flag på alle offentlige bygninger den 7. november

0
4411
Tirsdag den 7. november bør gøres til mindedag for Hamas’ uhørt bestialske angreb på Israel, mener Morten Messerschmidt. Foto:

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt foreslår i brev til justitsministeren, at Danmark på tirsdag den 7. november viser sin sympati med Israel og terrorofrene på månedsdagen for Hamas’ bestialske terrorangreb den 7. oktober

På månedsdagen for Hamas-terroristernes bestialske angreb på Israel den 7. oktober bør der flages med Israelske flag fra alle offentlige bygninger i Danmark.

Det mener Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, der har rejst forslaget i et brev til justitsminister Peter Hummelgaard (S).

“Jeg tillader mig hermed at foreslå, at regeringen gør den 7. november, månedsdagen for angrebet, til mindedag for Hamas’ uhørt bestialske angreb på Israel. Det kan passende ske ved, at der denne dag fra alle offentlige bygninger flages med Israels flag, Degel yisrael, efter instruks fra justitsministeriet,” skriver DF-formanden.

Hamas-terroristerne myrdede mere end 1400 mennesker og tog mere end 200 som gidsler, da de lørdag den 7. oktober angreb Israel fra Gaza. Statsminister Mette Frederiksen og regeringen har siden udtrykt ubetinget støtte til Israel.

”Jeg håber derfor, vi kan blive enige om også som nation at udtrykke dette på en synlig og værdig måde”, skriver Morten Messerschmidt til justitsministeren.

Månedsdagen for terrorangrebet falder to dage før årsdagen for Krystalnatten i nazi-Tyskland  den 9. november 1938, hvor tusindvis af jødiske forretninger og synagoger blev smadret og nedbrændt af nazister og mere end 25.000 jøder blev sendt i koncentrationslejre. Derfor kan flagningen med israelske flag passende fortsættes frem til den 9. november for dermed at vise Danmarks respekt for det jødiske folk, foreslår Morten Messerschmidt.

I København prøvede Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti torsdag i Borgerrepræsentationen at få vedtaget et forslag om at Københavns Rådhus skal illumineres i blå og hvide israelske farver den 7. november, men det forslag var der ikke politisk flertal for.