DF vil have halalprodukter ud af offentlige institutioner

0
3333
En moské i det stærkt konservative muslimske Saudi Arabien. World Muslim League blev stiftet i Saudi Arabien i 1962 og arbejder for udbredelsen af den konservative, islamiske retning wahabismen. Penge fra danske halalcertifikater går til denne organisation. Arkivfoto

Dansk Folkeparti stiller forslag om forbud mod halalcertificerede produkter i offentlige institutioner. Skoler, hospitaler osv. skal ikke bidrage til udbredelsen af islam, mener DF

Det skal være slut med at risikere at få serveret kylling, oksekød eller andre fødevarer, der er halalcertificerede, når du spiser i offentlige institutioner.

Det mener Dansk Folkeparti, som nu har rejst et beslutningsforslag om at forbyde offentlige institutioner at servere halalcertificerede produkter.

“Når danskere bliver passet i den kommunale børnehave, går i den lokale folkeskole, frekventerer kantinen på den offentlige arbejdsplads, bliver indlagt på hospitalet eller kommer på plejehjem, kan man i alle tilfældene og uagtet ens ønsker risikere at få serveret halalprodukter. For halalcertificerede produkter indgår i større og større grad som en del af den kost, der bliver serveret. Det finder forslagsstillerne ikke acceptabelt,” skriver DF i beslutningsforslaget.

Støtter udbredelse af ultrakonservativ islam

Det er tidligere beskrevet, hvordan halalcertificering af slagterier i Danmark foretages af imamer fra Islamisk Kulturcenter, som har forbindelse til den saudiarabiske organisation Muslim World League.

Sikkerhedseksperten Lorenzo Vicido fra Center for Security Studies i Zürich har i et interview med Ekstra Bladet for flere år siden advaret om, at Muslim World League er en organisation, der er dannet for at sprede den ultrakonservative saudiarabiske fortolkning af islam globalt.

“Helt grundlæggende skal udbredelsen af islam i Danmark ikke støttes, ved at offentlige institutioner benytter sig af halalcertificerede produkter,” skriver DF.

På hospitaler kan man i dag fravælge svinekød af religiøse årsager og man kan undgå kød, hvis man er vegetar.

“Derimod kan man ikke undgå halalprodukter, da de bliver serveret uden borgernes viden.
Dette finder forslagsstillerne fuldkommen uacceptabelt,” skriver DF i beslutningsforslaget, der kan læses her