DF: Træk Danmark ud af Europarådet og Menneskerettighedskonventionen

0
3667
martin henriksen står i spidsen for en styregruppe, der skal uddanne nye politiske talenter i DF. Foto: Carsten Lundager

“Vi vil i langt højere grad bestemme over vores eget land og vores egen fremtid,” siger Martin Henriksen, der står i spidsen for DF-arbejdsgruppe, der foreslår at trække Danmark ud af Europarådet og dermed også menneskerettighedskonventionen og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol

Danmark skal forlade Europarådet og dermed også udtræde af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og ikke længere være underlagt Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

Sådan lyder et markant forslag fra den arbejdsgruppe med Martin Henriksen i spidsen, som Dansk Folkeparti nedsatte efter folketingsvalget til at udvikle ny DF-politik.

”Dansk Folkeparti har tidligere foreslået, at Danmark skal tage forbehold, eller at vi skal skrive konventionen ud af dansk lov. Men vores anbefaling er nu, at Danmark slet ikke er med,” siger Martin Henriksen (DF).

Vil ikke kunne anke

Hvis forslaget gennemføres, vil domme fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke længere gælde i forhold til Danmark og danske forhold.

”Det vil eksempelvis betyde, at man ikke længere kan anke en hjemlig afgørelse til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, ligesom de danske domstole, politiet og udlændingemyndighederne ikke behøver at tage hensyn til konventionen, når de hjemsender udlændinge eller træffer afgørelser på rets- og udlændingeområdet. Det vil være en mærkbar og markant forbedring for samfundet som helhed i forhold til den nugældende retstilstand. Det kan der ikke være tvivl om,” siger Martin Henriksen.

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem, som i dag er medlem af hovedbestyrelsen i DF, mener at Danmark med et sådant skridt vil blive et foregangsland:

”Når forslaget forhåbentlig en dag bliver til virkelighed, så vil Kongeriget Danmark for alvor være et foregangsland, når det handler om at varetage sin egen befolknings behov og interesser. Vi vil i langt højere grad bestemme over vores eget land og vores egen fremtid. Det er en smuk og retfærdig ting,” mener Martin Henriksen.

“”Når forslaget forhåbentlig en dag bliver til virkelighed, så vil Kongeriget Danmark for alvor være et foregangsland”

Martin Henriksen (DF)

V: Chokerende forslag

Forslaget har angiveligt chokeret Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen. Til Danmarks Radio siger V-politikeren, at Dansk Folkeparti med sådan en udmelding ikke kan blive en del af en regering med Venstre:

”Jeg må sige, at det overrasker mig. Jeg er med på, at de ikke har været så begejstret for nogle af de afgørelser, der er kommet fra menneskerettighedsdomstolen, men at de ligefrem mener, at vi skal melde os ud, det var dagens chok,” siger Jan E. Jørgensen til DR.dk.

Meldingen fra Jan E. Jørgensen overrasker ikke Martin Henriksen:

”Det er jo en forventelig melding at få fra Venstre. De gør tit det, at de problematiserer konventionerne og konsekvenserne af konventionerne, men så er de ikke rigtig til noget, når det kommer til stykket” siger han til DR.

Folketinget får magten

Martin Henriksen siger, at hvis der er forhold i konventionerne, som et flertal i Folketinget ønsker at videreføre i dansk lov, kan de nemt gøre det:

”Det kræver tre lovbehandlinger i parlamentet og en underskrift fra monarken. Men det bliver så ligeså nemt for et nyt folketingsflertal at rulle det delvist tilbage, ændre det eller helt fjerne det. Og den fleksibilitet er der ikke i dag. Så jeg vil mene, at forslaget faktisk skaber et mere demokratisk og balanceret samfund i forhold til mulighederne for hurtigt at træffe beslutninger og justere kursen på et givent område,” siger Martin Henriksen.