DF står til 7,1 % i ny måling

0
2020
Morten Messerschmidt mødes med pressen efter valget til formand på det ekstraordinære årsmøde i Herning den 23. januar. Foto: Carten Lundager

Dansk Folkeparti får den bedste Voxmeter-måling siden oktober 2020. DF overhaler Nye Borgerlige. Konservative klart største borgerlige parti

For første gang i mere end et år står Dansk Folkeparti til at få over syv procent af stemmerne i den ugentlige meningsmåling fra Voxmeter.

For bare en uge stod DF til 5,5 % af stemmerne. I den nyeste måling, som er baseret på svar fra 1.015 personer i perioden 24.-30. januar, er DF oppe på 7,1 %. Så højt har DF ikke været oppe siden oktober 2020.

Målingen kommer en uge efter, at DF valgte Morten Messerschmidt som ny formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning. Efter formandsskiftet har DF haft en medlemsfremgang på 25 %, og nu tyder Voxmeter-målingen på, at fremgangen også viser sig hos vælgerne. Der er dog stadig et stykke op til valgresultatet fra 2019 på 8,7 %.

Fremgangen betyder, at DF igen overhaler Nye Borgerlige hos Voxmeter. I sidste uges måling lå Nye Borgerlige til 6,8 %. Nu er Vermund & Co. nede på 6,0 %.

Socialdemokratiet går tilbage

Målingen viser i øvrigt, at Socialdemokratiet aktuelt står til at få et dårligere valg end ved folketingsvalget i 2019. Dengang fik Socialdemokratiet 25,9 % af stemmerne. Hvis der var valg lige nu, ville Mette Frederiksen & Co. få 24,9 %.

Konservative Folkeparti er igen det største borgerlige parti med 16,4 %. Venstre står til 14,2 %. Liberal Alliance sniger sig lige ind over spærregrænsen, mens Kristendemokraterne med 1,7 % ikke står til at blive valgt.

Tidl. statsminister Lars Løkke Rasmussens Moderaterne er endnu ikke en officiel del af målingen fra Voxmeter. Men “Øvrige”, der primært dækker Moderaterne, står til 2,1 %.

Se Voxmeters måling her