DF siger nej: Regeringen vil hjælpe PostNord med ny afgift

0
2240
PR-foto: PostNord

Dansk Folkeparti ser kritisk på forslag fra regeringen om en ny afgift på pakkeforsendelser, der skal hjælpe det nødlidende PostNord

Regeringen med transport- og boligminister Benny Engelbrecht (S) i spidsen vil give det hårdtpressede PostNord endnu en økonomisk hjælpende hånd.

PostNord kom i 2019 ud med et underskud på 91 mio. svenske kroner. Koncernen er hårdt presset på grund af udbredelsen af e-Boks, digitalpost og e-mail. Derfor foreslår regeringen i følge Berlingske, at der skal indføres en ny afgift på forsendelser af pakker

Helt konkret foreslår regeringen en afgift på 1,25 kr. pr. pakkeforsendelse i 2021 og på 0,85 kr. i 2022.

DF siger nej tak

Berlingske har været i kontakt med flere partiers erhvervsordfører og præsenteret dem for regeringens plan. Ingen af dem synes om flere afgifter og dermed mere skat på virksomhederne.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, er én af dem, som ikke roser regeringens plan.

”Regeringen kalder det en udligningsordning, og det lyder flot, men vi taler om, at de vil opfinde en ny skat, og vi mener ikke, at pakkeomdelingen i Danmark skal finansieres gennem en ny skat. Jeg er meget betænkelig ved den plan,” siger Skibby til Berlingske.

“Vi mener ikke, at pakkeomdelingen i Danmark skal finansieres gennem en ny skat”

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, til Berlingske
Hans Kristian Skibby, erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Heller ikke den administrerende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, mener, at planen fra regeringen er god. Han mener, som erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, at der ikke er behov for flere skatter.

”Der er tale om en de facto skat, og det er foruroligende, at regeringen vil straffe almindelige virksomheder for at finansiere statens eget PostNord-foretagende. Det er både usundt og urimeligt,” siger han til Berlingske.

Millionudgift

I følge Berlingske vil afgiften påføre internetboghandlen Saxo en ekstra udgift på 1 millioner kroner årligt. Topchefen i JP Politikens Hus, der er medejer af Saxo, Stig Ørskov, er da mildest talt heller ikke begejstret:

“Dette er helt, helt sort. Transportminister Benny Engelbrecht vil nu finansiere PostNords underskud med en ny særskat på pakker. Den nye afgift vil ramme danske ehandelshandelsvirksomheder hårdt, mens udenlandske virksomheder som Amazon kan slippe uden om,” skriver Stig Ørskov på Twitter.

“Dette er helt, helt sort”

Stig Ørskov, topchef, JP Politikens Hus