DF raser: Vaccinerede ældre uden NemID må ikke gå til frisøren

0
2460
DFs formand Kristian Thulesen Dahl med statsminister Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V), da aftalen om en genåbningsplan blev præsenteret i sidste uge. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis man ikke har NemID og dermed adgang til et coronapas, kan man ikke bevise, at man er vaccineret mod corona. Derfor kan mange ældre ikke blive klippet, når frisørerne åbner igen den 6. april. For dårligt, mener DFs formand Kristian Thulesen Dahl, som vil have regeringen til at leve op til sine egne løfter

Fra den 6. april kan man gå til frisøren igen, hvis man er vaccineret for corona. Men det kræver, at man har NemID og dermed adgang til sit coronapas, og det har mange ældre ikke. Derfor er de udelukket fra at gå til frisør, selv om de er færdigvaccineret.

Det skriver B.T., som blandt andet fortæller om en 86-årig mand, der blev færdigvaccineret for en måned siden, men som på grund af manglende NemID ikke kan få et coronapas. I stedet har det lokale sygehus foreslået, at han lader sig teste for corona, så han kan fremvise en negativ coronatest.

Helt skørt

Men det er helt skørt, mener hans familie, og det er Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl helt enig i. Han siger til B.T., at han er utilfreds med, at der ikke er fundet en løsning for personer uden NemID.

”Det kan vi simpelthen ikke have. Det er ikke sådan, det skal være,” siger han til B.T.

Kristian Thulesen Dahl foreslår, at der skal være en anden form for coronapas til de omkring 300.000 danskere, der ikke har adgang til NemID.

”Det skal være sådan, at når man som ældre er vaccineret, så skal man rent fysisk have et papir eller kort der fortæller, at man er færdigvaccineret – ligesom man kan få et fysisk buskort. Det vil betyde, at de, der ikke er så it-kyndige eller har en moderne mobiltelefon med en app, også kan vise, at de har ret til at blive lukket ind,” siger han til B.T.

Vil tage kontakt til regeringen

Kristian Thulesen Dahl fortæller, at DF under forhandlingerne om genåbningsplanen stillede som krav, at der blev fundet alternativ for de ældre, der ikke har NemID. Han vil derfor følge op på det, så alle borgere kan blive lukket ud i samfundet igen.

”Så snart der åbnes i ministerierne, vil jeg bede regeringen om at sørge for, at det her kommer på plads hurtigst muligt. Det er klart, nu kommer vi ind i påskedagene, og så åbner frisørerne jo lige efter. Så det er jo en hastesag. Det kan kun gå for langsomt,” siger Kristian Thulesen Dahl.

“Det er en hastesag. Det kan kun gå for langsom”

Kristian Thulesen Dahl til B.T.