DF-ordfører kæmper kvindernes kamp på motorcykel

0
4531
Liselott Blixt, der selv kører en Suzuki 1300 gsx R Hayabusa, er ambassadør for den danske afdeling af WRWR, Women Riders World Relay.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt er en stor motorcykelentusiast. Hun er ambassadør for Women Riders World Relay, som 3. maj ruller gennem Danmark som en del af en verdensomspændende stafet

Kvinder kæmper på mange fronter. En af de knap så kendte er i motorcykelverden, og her er en af de hjemlige frontkæmpere Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Liselott er nemlig ambassadør for WRWR – Women Riders World Relay – som slår et slag for kvindelige motorsportsudøvere og kvindelige motorcyklister.

WRWR er startet af 27-årige Hayley Bell fra England. Hun var træt af, at MC-industrien lavede alt for lidt tøj og udstyr til kvinder. Derfor startede hun en facebookgruppe, som nu har over 15.000 medlemmer, og WRWR står nu bag en verdensomspændende motorcykelstafet, som blev startet i Skotland den 27. februar og som frem til januar 2020 skal køre fra land til land via 90 lande i Europa, Afrika, Australien, Asien og USA.

Stafetten kommer til Danmark den 3. maj, og medinitiativtager til den danske tur er Liselott Blixt, som er passioneret motorcyklist og den den stolte ejer af en Suzuki 1300 gsx R Hayabusa. De to andre danske tovholdere er Lis Thorarinsson, medlem af kvinde mc-klubben Oktana, og Mona Rygaard, medlem af Women´s International Motorcycle Association. Alt i alt ventes op mod 300 kvinder at deltage i den danske event, som starter ved den dansk-tyske grænse kl. 8.00. Turen skydes i gang af ligestillingsminister Eva Kjer Hansen og der skal køres 407 km gennem Danmark, inden turen slutter på Christiansborg, hvor stafetten overrækkes til en repræsentant fra Sverige kl. 18.00.

”Allerede nu kan man mærke hvordan eventen samler kvinder ikke blot på tværs i Danmark, men på tværs af flere lande. Nu sidder vi og skriver med kvinder fra alle verdensdele, og deler en fælles interesse af frihed, eventyrlyst og oplevelser,” fortæller de tre tovholdere på den danske event.

Man kan tilslutte sig ved at gå ind på hjemmesiden her.