DF om genåbning: Børn og unge skal prioriteres

0
793
DFs formand Kristian Thulesen Dahl mødtes tirsdag med statsminister Mette Frederiksen for at præsentere DFs ønsker til en genåbning. Senere mødtes de to partiledere til spørgetid med statsministeren i Folketingssalen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forhandler tirsdag om genåbning af Danmark med statsminister Mette Frederiksen. Prioriteterne for Dansk Folkeparti er børn og unge og større hensyn til kommunernes forskellige smittetal

Børn, unge og genåbning af efterskoler og højskoler stod øverst på den prioriteringsliste, som Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl havde med, da han tirsdag mødtes med statsminister Mette Frederiksen (S) for at diskutere genåbningen af Danmark.

”Det er specielt der, hvor vi ser, at nedlukningen får kæmpe menneskelige konsekvenser. Der synes vi, at regeringen er meget træg,” siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Én efter én er partilederne indkaldt til genåbningsforhandlinger over de kommende to uger. Mandag var Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, indkaldt til forhandlinger, og tirsdag er det altså Dansk Folkepartis tur.

Behov for en langsigtet plan

Udover børn og unge ser Kristian Thulesen Dahl også gerne, at der bliver taget et større hensyn til kommunernes forskellige smittetal, så man i højere grad kan åbne de kommuner, der har meget lave smittetal.

”Vi har respekt for, at hvis der sker noget som i Kolding eller Vollsmose, kan man gribe ind med det samme, men det er svært at forklare, at man ikke må åbne klasser i kommuner med lige så lav smitte som i Nord-og Vestjylland,” siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten er det også vigtigt for Dansk Folkeparti, at der bliver lavet en langsigtet plan med en rækkefølge for genåbningen, så det er muligt for selvstændige, virksomheder og erhvervslivet at lægge en plan.

Frygter skueproces

Forud for mødet med statsministeren frygter Dansk Folkepartis formand dog, at det vil blive endnu en skueproces, som var tilfældet med sidste uges genåbningsforhandlinger. Her var det blå bloks opfattelse, at de blev bedt om at logge af, da de havde fremsat deres ønsker til genåbningen.

”Hvis det går, som det plejer, så bliver der noget høflighedssnak med partierne, for at regeringen har alibiet i orden og kan sige, at den har været i dialog med Folketinget, mens den sideløbende laver den genåbningsplan, som den selv vil køre med,” siger han til Jyllands-Posten.