DF og NB ligger side om side i snit af målinger

0
1304
Byrådsmedlem og MFer Liselott Blixt fører valgkamp med DFs formand Kristian Thulesen Dahl i Wawes Shoppingcenter i Greve i fredags. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Altingets snit af meningsmålinger viser nu stort set samme opbakning til Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Socialdemokratiet er dykket kraftigt i forhold til forårets målinger

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ligger side om side i det snit af meningsmålinger, som Altinget.dk har beregnet for oktober. Dansk Folkeparti står til 6,3 %, mens Nye Borgerlige står til 6,1 %. Dermed er Dansk Folkepartis opbakning på præcis samme niveau som i september, mens NB er faldét lidt fra 6,5 %.

At de to partier ligger side om side skal ses i lyset af, at Nye Borgerlige tilbage i marts 2021 var oppe og runde 10,2 % i Altingets snit. Dengang stod DF til 5,6 %.

Minksagen koster stemmer

For Socialdemokratiet er dagene med supermålinger tilsyneladende også slut. I marts’ snit af målinger lå Socialdemokratiet på 33 %. Nu er regeringspartiet nede på 27,7 % . Dermed nærmer Mette Frederiksen & Co. sig valgresultatet fra 2019.

I august lå Socialdemokratiet på 29,5 %, men noget kunne tyde på, at minkskandalen med slettede sms’er og manglende vilje til at svare på spørgsmålom den ulovlige beslutning, har tæret på vælgernes tillid til statsminister Mette Frederiksen og hendes regering.

Venstre størst igen

Altingets snit viser i øvrigt, at Venstre nu er lidt større end Konservative, som for et halvt år siden lå et par procentpoint foran Venstre. Venstre lå i oktober i gennemsnit på 14,5 % i målingerne, mens Konservative Folkeparti lå på 13,8 %.

Gruppen “Andre”, som primært er Lars Løkke Rasmussen nye parti Moderaterne, ligger på 3,3 %. Det er et lille dyk i forhold til september (3,9 %), hvor Løkkes parti første gang kom med i meningsmålingerne efter at være blevet opstillingsberettiget.