DF og Enhedslisten: “Det er en krigserklæring mod vores partier”

0
2754
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt.

I et stort dobbeltinterview i Avisen Danmark kritiserer Morten Messerschmidt og Enhedslistens politiske Leder Pelle Dragsted skarpt regeringen for at smide de to partier ud af forhandlingerne om en ældrereform, endnu inden de er kommet rigtig i gang

“Det er en regulær krigserklæring mod vores partier, det er jeg slet ikke i tvivl om”.

Sådan siger Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt i Avisen Danmark om regeringen og ældreminister Mette Kierkgaards beslutning om at smide DF, Alternativet og Enhedslisten ud af forhandlingerne om en ældrereform.

Udtalelsen falder i et dobbeltinterview med Pelle Dragsted, der er politisk leder for Enhedslisten. Dragsted er ligeså vred som Morten Messerschmidt og kalder forløbet med ældrereform-forhandlingerne uprofessionelt og udemokratisk:

“Man laver det her store cirkus i Fredericia med gruppearbejde og alt muligt for at vise, at man er åben og inkluderende. Når forhandlingerne så er i gang, siger man til de to partier, som historisk har stået stærkt på ældreområdet, at deres input ikke er nødvendigt. Det synes jeg er helt uhørt og udemokratisk,” siger Pelle Dragsted.

‘Det her store cirkus’, som Dragsted henviser til, er måden, som regeringen lancerede sit udspil til ældrereform på. Det skete i slutningen af januar med et stort anlagt pressemøde på et plejehjem i Kolding og en efterfølgende konference i Fredericia.

Pelle Dragsted. Foto: Marie Hald

Lavt ambitionsniveau hos regeringen

Beslutningen om at smide partierne ud kom endnu inden, der har været reelle forhandlinger.

Som ditOverblik beskrev i sidste uge, så blev DFs ældreordfører Pia Kjærsgaard ringet op af ældreministeren torsdag den 29. februar om aftenen. Her fik hun besked om, at hun ikke længere var velkomne i forhandlingerne. Det skete endnu inden DF havde nået at fremsætte et eneste krav, og efter at Pia Kjærsgaard i flere dage havde forsøgt at få et møde i stand med ministeren.

“Det sender jo egentlig bare et signal om, at ambitionsniveauet fra regeringens side primært er af kommunikativ karakter. Regeringen ønsker ikke nogen reel forandring i ældreplejen i Danmark,” siger Morten Messerschmidt til Avisen Danmark.

Interviewet i Avisen Danmark kan læses her (NB: kræver abonnement)