Århus Kommune gør for lidt for at få indvandrere til at rejse tilbage til deres hjemland, mener Dansk Folkeparti
Selv om flygtninge og indvandrere kan få næsten 140.000 kroner i hjælp til flytte tilbage til hjemlandet, så var der kun 13 personer, som i 2020 benyttede sig af muligheden i Århus Kommune. Det var på trods af, at Århus i 2020 havde 4932 personer i målgruppen for kommunernes vejledningspligt om repatriering.
Det er alt for lidt, mener Dansk Folkeparti, som nu vil have sat mere fart i hjemsendelserne. DF Århus har netop lanceret et stort parallelsamfunds- og hjemsendelsesudspil. Her foreslås det, at der etableres en hjemrejseenhed i kommunen og udarbejdes en hjemrejsepolitik.
”Trods lovkrav er der i dag slet ikke nok fokus på at informere om mulighederne for repatriering. En udvidet informationsindsats i Århus vil kunne bidrage til at gøre ordningen synlig for endnu flere borgere og dermed øge antallet af repatrieringer. Flere ældre borgere har et ønske om at vende tilbage til en alderdom i hjemlandet, ligesom arbejdet kan målrettes borgere, som ikke trives i Danmark, eksempelvis borgere fra de kriminelle miljøer, som på den måde får mulighed for en ny start i deres oprindelseslande,” skriver DF.
Totalstop for flygtninge
Hjemrejseenheden skal bl.a. stå for hjemrejsesamtaler med borgere i målgruppen.
”Dansk Folkeparti mener, at Århus Kommune skal gøre mere for at gøre indvandrere og flygtninge i kommunen opmærksomme på muligheden for frivillig hjemsendelse til deres oprindelsesland,” skriver DF, som samtidig slår til lyd for et totalt stop for modtagelse af flygtninge i Århus.
”Med de massive problemer vi har med parallelsamfundene i Århus, vil det være direkte uansvarligt at fortsætte tilstrømningen til kommunen,” skriver DF.
Nej til halal, tørklæder og kønsadskillelse
Udspillet indeholder en stribe andre forslag, der skla gøre op med ghettoer og parallelsamfund. For eksempel:
Skærpet indsats mod social kontrol, nej til en stormoské i Århus, nej til flere tilladelser til moskéer, forbud mod kommunalt indkøb af halalprodukter, forbud mod synlige religiøse symboler til kommunalt ansatte med borgerkontakt, nej til kønsadskillelse af religiøse grunde ved arrangementer, der finder sted i kommunale lokaler.
Hele udspillet kan læses her: Parallelsamfunds- og hjemsendelsesudspil fra Dansk Folkeparti i Århus