DF-formand til Mette F: Stop fedtspilleriet om tidlig pension

0
2177
"Aben er på dine skuldre, Mette, det er dig, der skal levere," sagde Kristian Thulesen Dahl på DFs åsmøde, direkte henvendt til Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl opfordrer statsminister Mette Frederiksen (S) til at fremlægge et konkret forslag nu til en ordning med tidligere pension for nedslidte

Det bliver heller ikke på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i denne weekend, at partiet fremlægger et konkret forslag til den ordning med tidligere pension for nedslidte, som var partiets store slagnummer i valgkampen.

Socialdemokratiets kongres har ganske vist besøg af bryggeriarbejderen Arne, som med kampagnen “Nu er det Arnes tur” er blevet selve symbolet på den differentierede pension, som Socialdemokatiet ønsker at indføre. Men statsminister Mette Frederiksen har heller ikke i sin tale på dagens kongres lagt et konkret forslag frem, så danskerne kan se, hvem der skal omfattes af ordningen.

I stedet signalerede statsministeren, at der kommer et forslag i 2020, og sa. Samtidig lod hun forstå, at Dansk Folkeparti kan sikre et flertal for en ordning. Men fra Dansk Folkepartis årsmøde i Herning afviser DF-formand Kristian Thulesen Dahl, at DF har noget som helst ansvar for, der kommer en ordning med differentieret pension, selv om partiet har erklæret sig positiv overfor ideen.

Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen, hilser på bryggeriarbejderen Arne, kendt fra S-kampagnen “Nu er det Arnes tur”, efter hendes tale under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter lørdag . Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

“Socialdemokratiet beder om vores hjælp og lader ligesom skinne igennem, at hvis ikke det måtte blive til noget med den tidligere pension, så er det DFs ansvar. Men nej, Mette. Det her med differentieret pension starter med, at du, Mette, som formand for det parti, der fik regeringsmagten på et løfte om tidligere pension for nedslidte, at du fremlægger et forslag. Så skal vi nok tage stilling til, om vi synes det er et godt forslag,” sagde Kristian Thulesen Dahl på årsmødet.

Mette Frederiksen sagde, da regeringen tiltrådte, at hun personligt ville kæmpe hver eneste dag for, at der kom en ordning med tidligere pension. Derfor mener Kristian Thulesen Dahl også, at Socialdemokratiet skylder danskerne at fremlægge et konkret bud nu:

“Hvorfor skal de nedslidte vente til engang midt på næste år for at få en ide om, hvem der vil være omfattet ordningen? Stop nu det fedtspilleri. Læg åbent og ærligt et forslag frem, der viser, hvem I forestiller jer skal have ret til tidligere pension. Så skal vi nok fortælle om vi kan støtte forslaget. Aben er på dine skuldre Mette, det er dig, der skal levere,” sagde Kristian Thulesen Dahl.