Dansk Folkeparti blev ikke genvalgt til byrådet i Syddjurs, men i sidste uge vedtog byrådet det forslag om en borgerrådgiver, som DFs Grethe Møgelvang fremsatte i sidste periode
Dansk Folkeparti gør stadig sin indflydelse gældende i Syddjurs Kommune, selv om partiet mistede sin plads byrådet ved kommunalvalget i november. På byrådsmødet i sidste uge blev det således besluttet, at der skal ansættes en borgerrådgiver i kommunen. Det er et forslag, som DFs Grethe Møgelvang fremsatte, da hun var medlem af byrådet.
”Det er en glædens dag. Tænk at det lykkedes. Det gjorde det kun, fordi mine politiske kollegaer i byrådet gerne ville samarbejde med mig om sagen. En stor tak skal lyde til jer allesammen som troede på mit forslag,” skriver Grethe Møgelvang i en kommentar.
Borgerrådgiveren koster 2,36 millioner kroner frem til udgangen af 2024. De penge har administrationen søgt og fået bevilget fra en statslig pulje til borgerrådgivningen. Derfor er ordningen udgiftsneutral for kommunen i de første tre år.
”Jeg ville gerne gøre noget for de mange borgere, som følte deres sag var kørt fast i systemet. De skulle have et sted, hvor de kunne gå hen og få hjælp,” fortæller Grethe Møgelvang om baggrunden for forslaget.
Skal styrke dialogen mellem borger og kommune
Hos borgerrådgiveren vil disse borgere nu kunne få gratis råd og vejledning til at komme videre.
”Det handler f.eks. om de borgere, der har sager kørende som er blevet anket. Det er dem, der af den ene eller anden årsag føler, de ikke er blevet hørt, eller at deres sag er kørt helt skævt, samt dem, der gerne vil have en uvildig instans ind over, for på den måde at få en vurdering fra én, som ikke er part i sagen,” siger Grethe Møgelvang.
Borgerrådgiveren tiltræder 1. april. Målet er, som det hedder, at den nye funktion kan ”være med til at styrke dialogen og samtalen mellem borger og administration”. Det skal bl.a. ske ved, at borgerrådgiveren kan deltage som bisidder på møder.