DF arrangerer høring om aktivisme og selvcensur blandt forskere

0
1133
Arkivfoto

Dansk Folkeparti er på torsdag den 3. marts vært ved en høring om identitetspolitik og selvcensur i landets forskningsmiljøer

Med en række kendte talere på programmet holder Dansk Folkeparti på torsdag den 3. marts kl. 9-12 en høring på Christiansborg om aktivisme, identitetspolitik og selvcensur i landets forskningsmiljøer.

Høringen er en udløber af en forespørgselsdebat i Folketinget, som Dansk Folkeparti og Liberal Alliance tog initiativ til i foråret 2021. Her vedtog et stort flertal en udtalelse, som efterfølgende fik 3241 forskere til at skrive under på et krav om, at Socialdemokratiet trak sin støtte til udtalelsen.

De ord, som forskerne ikke kunne lide, lød sådan her:

”Folketinget har den forventning, at universiteternes ledelser løbende sikrer, at selvreguleringen af den videnskabelige praksis fungerer. Det vil sige, at der ikke forekommer ensretning, at politik ikke forklædes som videnskab, og at det ikke er muligt systematisk at unddrage sig berettiget faglig kritik”.

Fortæller om egne oplevelser i forskningsmiljøet

Forskernes reaktion understreger, at debatten om identitetspolitik og selvcensur på landets universiteter langt fra er slut, og derfor besluttede DF at indkalde til en høring.

Blandt talerne ved torsdagens høring er Marianne Stidsen, der er lektor emeritus og medlem af Det Dansk Akademi. Marianne Stidsen har været en skarp kritiker af identitetspolitik, og hendes synspunkter fik sidste år fire medlemmer akademiet til at trække sig, fordi de var utilfredse med hendes offentlige kritik af Metoo-bevægelsen.

Andre talere er Hans Hauge, markant debattør og lektor emeritus ved Aarhus Universitet, samt Morten Hesseldahl, der er adm. direktør for forlaget Gyldendal.

”Vi har gjort det bedste vi kan for at række ud til og inddrage alle. Vi har således været i kontakt med i alt 25 potentielle talere (…) Vi ønsker, at talerne skal komme til orde om netop deres oplevelser, og har derfor valgt at holde temaet rimeligt frit indenfor rammerne af identitetspolitik, ytringsfrihed, selvcensur osv.;” skriver DF i invitationen.

DFs formand Morten Messerschmidt og Liberal Alliances Henrik Dahl, som sammen stod bag forespørgselsdebatten om overdreven aktivisme, byder velkommen.