Den islamiske kulturdragt

0
1269
Bob Richard Nielsen. Foto: Privat

Af Bob Nielsen, kandidat for DF til byrådet i Guldborgsund Kommune

Det bliver sværere at vedblive med at have en halal-hippie holdning om, at det islamiske tørklæde har en berettigelse i offentlige institutioner og i offentlige erhverv. Hvad folk vælger at gå med i deres privatliv, må være op til den enkelte, men i offentlige institutioner og på job i kommunen, skal vi hverken mødes af uniformer med lovreligiøs baggrund eller af politiske budskaber. Jeg møder heller ikke på job i min Dansk Folkeparti T-shirt. Islam fylder allerede rigeligt i vores nation. Vi skal derfor, i første omgang, have et opgør med islam-tørklædet. De enkelte kommuner kan sagtens vælge at udmønte et forbud i praksis.

Den franske sociolog og økonom Éric Maurin har netop begået en bog, der statistisk opgør udbyttet af det franske tørklædeforbud i ungdomsuddannelserne. Hans undersøgelse mundede ud i, at man kan se en massiv øget integration, når først tørklædet blev taget af. Flere piger fik muligheden for succes i eget liv, når først de ikke under socialt pres, skulle iklædes islamisk kulturdragt. En nylig dom fra EU-domstolen beretter ligeledes, at det skal være tilladt for en virksomhed, offentlig som privat, at forbyde religiøs påklædning. Skal vi så ikke se at komme i gang med, at få den islamiske klædedragt ud af de offentlige institutioner?

Det vil sætte de unge piger fri for den sociale kontrol, der ligger i den islamiske kulturdragt og give dem muligheden for et integreret og inkluderet liv i Danmark, langt væk fra den middelalderlige klankultur deres forældre eller bedsteforældre havde ophav i. Og set fra dansk perspektiv, er det en tiltrængt mulighed for at gøre op med det årelange knæfald for muslimske særhensyn, som vores samfund har genereret.

Vores ældre medborgere er afhængige af den hjælp vi, som offentlig forvaltning, stiller til rådighed. Det være sig hjemmehjælp eller hjemmesygeplejerske. De ældre kan ikke sige fra overfor at få påduttet islam i eget hjem, når plejeren møder op i islamiske gevandter.
Bliver jeg valgt til byrådet i Guldborgsund kommune, vil jeg stille forslag om, at ingen medarbejdere møder på job i kommunen, pakket ind i et religiøst propagandistisk budskab.