Danmarksdemokraterne støtter masse-uddeling af statsborgerskaber

0
4917
Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne støtter 'lov om indfødsrets meddelelse'; det halvårlige lovforslag, hvor Folketinget giver statsborgerskab til hundredevis af personer på én gang. Blandt de ca. 1700, som denne gang får statsborgerskab, er der personer fra bl.a. Syrien, Iran, Irak, Afghanistan og Pakistan. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mens Dansk Folkeparti stemmer imod “Lov om indfødsrets meddelelse”, hvor ca. 1700 får dansk statsborgerskab, så støtter Danmarksdemokraterne loven, selv om flere af partiets folketingsmedlemmer har været skarpe kritikere af masse-uddeling af statsborgerskaber

Når et flertal i Folketinget vedtager “Lov om indfødsrets meddelelse”, hvor Folketinget i ét hug uddeler dansk statsborgerskab til ca. 1700 personer, så sker det med Inger Støjbergs og Danmarksdemokraternes stemmer.

Flere af partiets prominente medlemmer, blandt andet DFs tidligere gruppeformand Peter Skaarup, har ellers været skarpe kritikere af masse-uddelingen af statsborgerskaber. Men da L33 “Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse” blev førstebehandlet torsdag den 9. februar, meddelte Danmarksdemokraternes ordfører Kristian Bøgsted, at DD stemmer for.

Kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemmer imod. Dansk Folkeparti har i årevis krævet, at der indføres et loft over antallet af statsborgerskaber, og at der skal ske en individuel behandling af ansøgerne. DF er modstander af, at Folketinget i én samlet lov uddeler statsborgerskab til tusindvis af personer, heraf mange fra Mellemøsten og Afrika.

Skaarup var kritisk, men så…

Dét synspunkt har Danmarksdemokraternes nuværende gruppeformand Peter Skaarup også tidligere forfægtet. I 2019 udtalte han følgende som daværende gruppeformand i Dansk Folkeparti:

”Vi har protesteret mod udskiftningen af den danske befolkning med folk fra Mellemøsten, som Folketingets store flertal har gennemført år efter år, men ingen har villet lytte til vores forslag om et årligt loft på ét tusind statsborgerskaber om året”.

Søren Espersen, også tidligere DF-folketingsmedlem, har også været kritisk. Han sagde i 2022, da Folketinget forrige gang stemte om lov om indfødsrets meddelelse:

“Vi ønsker ikke en islamisering af Danmark, og på den baggrund ønsker vi et loft over antallet af personer, der får statsborgerskab hertillands”.

”Danmarksdemokraterne ender med at støtte forslaget”

Men Peter Skaarup, Søren Espersen og de øvrige tidligere DFere, som er valgt ind for Danmarksdemokraterne, går nu ind for tildele en masse statsborgerskaber i ét samlet lovforslag.

Som partiets ordfører Kristian Bøgsted sagde under førstebehandlingen:

“Der er personer på dette lovforslag, der efter vores mening ikke burde have været der, men har fået en dispensation af et flertal i udvalget (indfødsretsudvalget, red.). Men vi respekterer, at det er disse regler, der er i dag, og at disse personer enten lever op til disse vilkår eller er blevet tildelt dispensation af et flertal i Indfødsretsudvalget. Og eftersom det jo er et samlet lovforslag, hvor vi skal stemme for dem alle sammen eller ingen af dem, ender Danmarksdemokraterne med at støtte forslaget”.

Skuffet og forarget

Hos Dansk Folkeparti er der dyb skuffelse over Danmarksdemokraterne og de tidligere DFeres ageren. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard skriver i et debatindlæg i Sjællandske Medier:

”Danmarksdemokraterne stemmer gladeligt for at give statsborgerskaber med rund hånd til folk fra Syrien, Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan og andre lande fra Mellemøsten og Afrika. Jeg er både skuffet og forarget – men også glad for, at de pågældende ikke længere repræsenterer Dansk Folkeparti. For vi mener det, når vi siger, at vi vil begrænse indvandringen og have et loft over antallet af statsborgerskaber. Derfor stemmer DF imod L33. For Danmark og danskerne,” skriver hun.

Her kan du se debatten fra 1. behandlingen af ’L 33 Forslag til lov om indfødsrets meddelelse’

Se lovforslaget med alle personerne her: “Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse”