Borgerlige vil åbne mere op: Hvorfor skal udendørsservering vente til 21. april?

0
231
Fra i dag kan danskerne igen gå til frisør. Her er det Hair By MBS i Køge, der klipper en af sine første kunder efter genåbningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative mener, at genåbningsplanen skal speedes op. Udendørsservering og storcentre skal i gang hurtigt muligt, mener de

På dagen, hvor danskerne igen kan gå til frisør og de ældste elever kan gå i skole, må vi stadig spejde langt efter cafeernes udendørs servering eller åbne døre i storcentrene.

Men sådan bør det ikke være, mener Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. De tre partier slår til lyd for, at genåbningsplanen bør fremrykkes, så cafeer og restauranter, storcentre mv. snarest muligt kan åbne.

Baggrunden er den seneste udvikling i tallene for coronasmittede og -hospitalsindlagte. Der er lige nu 220 indlagte med corona på sygehusene. Det er langt færre end de 880, som sundhedsmyndighederne i slutningen af februar forudså kunne blive situationen i april. Derfor er der ingen grund til at lade f.eks. udendørsservering på cafeer og restauranter vente til 21. april.

“Jeg synes, det er godt at være forsigtig, men jeg synes, at det er hensynsløst at være overforsigtig,” siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen til DR.

DF: Udendørs- og indendørssport skal i gang

Dansk Folkepartis formand Kristian mener desuden, at udendørs- og indendørsidræt skal genåbne hurtigst muligt.

”Eksempelvis fitnesscentre,” siger han til DR.

De tre borgerlige partier vil også hæve forsamlingsforbuddet. Hvor meget, er der forskellige bud på. Kristian Thulesen Dahl siger til DR:

”Jeg synes godt, man kan komme op på 20-30 personer, så en familie på flere end ti eller venner også kan mødes og gå en tur”.

Dansk Folkeparti på Twitter.

Vil have møde med statsministeren

DF og Konservative vil nu have statsministeren til hurtigst muligt at indkalde til et møde om yderligere genåbning.

“Jeg håber, at vi kan mødes i denne uge og aftale, at man rykker frem, så man måske i næste uge eller op mod weekenden kunne begynde på det,” siger de konservatives formand Søren Pape Poulsen til DR.

På venstrefløjen er der dog ingen lyst til at speede tempoet op. Enhedslistens politiske leder Mai Villadsen betegner det som ”utidigt” at tale om yderligere genåbning allerede nu.