Blå blok i fælles avisannonce: Vi skal have en minkkommission

0
1910
De fem borgerlige partiledere har underskrevet annoncen, der er indrykket i en række dagblade lørdag.

De fem partiledere i blå blok kræver i fælles annonce, at der nedsættes en hurtigtarbejder undersøgelseskommission, der kan granske minkskandalen

“Vi er vidne til den største demokratiske skandale i nyere Danmarkshistorie”.

Sådan skriver lederne af de fem borgerlige partier i en fælles avisannonce lørdag, hvor de kræver, at der nedsættes en hurtigt arbejdende undersøgelseskommission, der kan undersøge minkskandalen til bunds.

“Statsministeren har brudt loven og udstedt en ulovlig ordre om at udrydde et helt erhverv i Danmark. Selv da statsministeren blev opmærksom på det alvorlige lovbrud, lod hun det fortsætte. Det er ikke værdigt for et retssamfund,” skriver de fem partiledere, Jakob Ellemann-Jensen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape Poulsen (K), Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA) i annoncen, som kan ses i buden af denne artikel.

Annoncen fra de fem partiledere er henvendt til danskerne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt det “en fejl”, at der ikke var lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet. Men hun har ladet forstå, at hun ikke ville have handlet anderledes, og hun afviser, at regeringen skulle have sat minkaflivningen i bero, da det stod klart, at beslutningen manglede et lovgrundlag.

Statsministeren mener heller ikke, at der er brug for en undersøgelseskommssion i sagen, og indtil videre vil regeringens støttepartier heller ikke bakke om en kommission. De vil kun have en advokatundersøgelse af forløbet.

Kristian Thulesen Dahl (DF) stiller spørsgmål om minksagen til statsminister Mette Frederiksen i Folketinget. Foto: Martin Sylvest

På den baggrund skriver  henvender de fem partier i blå blok sig direkte til danskerne i annoncen, hvor de skriver:

“Når nu statsministeren ikke vil drage de nødvendige konsekvenser, er det eneste rigtige, at Folketinget nedsætter en hurtigt arbejde undersøgelseskommssion, så sagen kan blive undersøgt til bund. Desværre er regeringen parat til at lukke øjene for skandalen. Det kan Danmark ikke været tjent med”.

“Desværre er regeringen parat til at lukke øjene for skandalen. Det kan Danmark ikke været tjent med”

De blå partiledere i annoncen

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Twitter, at danskerne har krav på at kende sandheden:

“Vi skal garantere danskerne, at hvis ikke et flertal nedsætter en undersøgelseskommission nu, gør et borgerligt flertal det straks efter næste folketingsvalg. Danskerne har krav på at kende sandheden om #mink – skandalen!,” skriver han.

Læs også:

“Dybt pinligt at regeringen forsøger at frikende sig selv”

DF: Statsministeren har hovedansvaret for minkskandalen

Annoncen er indrykket i række dagblade lørdag.